Cel mai important nu e să iubești în momente de fericire, dar să înveți să iubești și să păstrezi în momente de supărare

Oamenii pot iubi în momente de fericire. Oamenii pot promite atât de multe atunci când au de toate. Oamenii pot jura credință, atunci când nu primesc nici un reproș. Oamenii se îndrăgostesc de chipuri fericite și de suflete pline de lumină. Dar oare oamenii pot să iubească și în momente de tristețe? Oamenii pot să fie alături în momente reci? Dragostea nu e doar zile cu soare și nici plimbări sub clar de lună. Cine crede asta nu iubește cu adevărat. Pentru că cel mai important nu e să trăiești fericirea cuiva, dar să știi să iubești în momente de supărare. Atunci e cel mai greu.

Trebuie să înveți să iubești în momente de supărare. Anume să înveți asta, gest cu gest și faptă cu faptă.  Să aduni răbdare și înțelegere și în loc să reproșezi, să fii alături. Să rămâi, pentru că asta va demonstra că ții la omul drag indiferent de orice. Trebuie să cedezi uneori, de dragul unei iubiri sincere. Penrru că înfumurarea și încăpățânarea distrug relații. Iar odată ce știi asta, trebuie să te înveți să ții piept propriului orgoliu și interes, să depășești stările de îndoială și să fii aproape.

Să cucerești nu este greu. Să păstrezi însă uneori ar părea imposibil. Dacă pleci și revii doar când regăsești fericirea, dacă reproșezi și aștepți ca celălalt să-ți ceară iertare, dacă pui din start lucrurile în dezechilibru și iei dragostea jumătății tale drept o obligație, nu vei merge prea departe. Pentru că va veni un moment de supărare după care vă veți despărți. Însă oamenii fericiți și cei care se iubesc cu adevărat nu fac asta. Ei învață în fiecare zi să asculte, să ofere, să susțină. Iar dragostea lor e pentru toată viața.

Cel mai important nu e să iubești în momente de fericire, dar să înveți să iubești și să păstrezi în momente de supărare. – citat cu autor anonim

Foto: weheartit.com