Cel mai important cuvânt din viața unei femei!

Niciodată nu vei ghici care este cel mai important cuvânt. Poate te gândești la tandrețe, iubire, respect, părinți și alte cuvinte frumoase. Doar că adevărul nu se ascunde în aceste cuvinte.

Iubirea? Te gândești că acest cuvânt este cel mai important în viață? Ba nu. Cunosc o mulțime de oameni care trăiesc fără iubire. Ei pur și simplu orientează acest sentiment în altă direcție. De aceea devin buni lideri, scriitori, regizori și artiști de succes. Se pare că viața fără iubire este imposibilă. Nu e adevărat, se exagerează. Fără apă nu putem trăi, dară fără iubire este posibil.

Autorealizarea? Un cuvânt minunat. Doar că e prea voluminos. Acest cuvânt poate ascunde agresiune. Autorealizarea poate face pe un om fericit? Poate da, dar nu pe deplin. În general ne concentrăm pe faptul că este un cuvânt abstract.

Copiii? Copii întruchipează fericirea. Sunt de acord, dar nu pentru toți. Cunosc multe cupluri care nu au copii, dar sunt fericiți. Poate nu vei crede, dar sunt ambii fertili. Femeia nu este în stare numai să nască un copil. Poate face și multe alte lucruri. Dar fiecare are propriile sale valori.

Rămânem la ideea: copiii sunt minunați, dar nu acesta e cuvântul important.

Locul de muncă? Îmi este milă de acei oameni pentru care acest cuvânt este important. Cariera probabil este importantă. Dar nu este un scop în sine. Ea nu ne face fericiți. Mă refer la un nivel global. Cariera nu ne afectează armonia, poate aduce fericire și împlinire doar unui singur om.

Eu cred că cel mai important cuvânt în viața noastră este  ALEGEREA. Surprinsă? Îți voi explica de ce cred astfel. Alegerea stimulează. Te motivează. De exemplu: ai ajuns la cafenea și ai bani doar pentru o cafea cu lapte sau un latte. Dar dintr-o dată apare dorința să bei și un pahar de șampanie.

Te vei gândi mereu la dorința ta și vei face tot posibilul să câștigi bani destui. Dacă nu ai fi avut această opțiune, nu te-ai fi gândit la a treia variantă.

Alegerea ne face viața diversă. Imaginează-ți o viață în care nu poți alege. În fiecare zi aceeași cafea. Pleci în fiecare zi la acelaș loc de muncă, pentru că nu ai o altă opțiune. Mai mult decât atât, niciodată nu vei putea să-ți schimbi locul de muncă, chiar dacă nu-ți place ceea ce faci.

Pentru că nu există o alegere. Înțelegi? Viața fără alegere este imposibilă.

Alegerea îți poate schimba viața. Poți decide în orice moment să fii lângă o persoană sau nu, să-ți schimbi locul de muncă, să călătorești sau să continui a-ți construi cariera. Indiferent ce decizie ai lua, este alegerea ta și nu trebuie să-ți pară rău. Înseamnă că în acel moment acea alegere a fost cea mai corectă. Asta a dorit inima și sufletul tău. Ai încredere în tine.

„ALEGEREA” – cel mai important cuvânt. Ea mereu ne oferă speranță. Chiar dacă te afli într-un impas, mereu vei avea o opțiune.

Sursa :