Cel mai greu este să știi că totul a fost în zadar. Iar tu ai făcut până și imposibilul

„Nu este nimic imposibil”, ți-ai spus atunci când ai decis să continui să lupți pentru omul drag. Așa că ai luptat. Ai fost mereu acolo, gata să ajuți, să susții, să faci parte din viața celuilalt și să încerci să repari lucruri care s-ar fi putut repara. Dar ai primit drept răspuns tăcere și indiferență. Nu ai fost apreciat și dragostea nu a fost reciprocă. Atunci e cel mai greu. Atunci vrei să întorci timpul înapoi, să renunți chiar la o parte din viața ta pentru o clipă de reciprocitate.

Dar așa e viața. Cu bunele și cu relele ei, te poate pune la zid și-ți poate demonstra că nu totul e frumos și roz. Poți pierde ani de zile, sperând că vei fi iubit de acel om și știi în sinea ta că nu vrei să fii iubit de nimeni altcineva. Apoi vezi privirea lui rece și-ți dai seama că totul e în zadar. Și suferi. Dar asta e cea mai mare greșeală pe care poți să o faci. Nu îndrepți lucrurile suferind și nu-ți schimbi viața fiindu-ți dor o veșnicie. Nu așa e dragostea adevărată.

E greu să nu fie reciproc, atunci când îți dorești atât de mult să fie așa. Dar poate ăsta e un semn, șansa unei alte iubiri, o predestinare. Oamenii care nu au treabă cu inima și sentimentele tale nu fac decât să-ți rănească sufletul și să te facă să nu mai iubești. Și nu e bine așa. Sunt atât de multe motive să mulțumești că s-a întâmplat anume așa, că tu ești corect și bun și că într-o zi vei avea pentru cine să lupți. Și da, trecând de greutăți, de singurătate și suferință, caută adevărata ta dragoste și fii fericit.

Foto: haberci.org