Cel care nu îți înțelege tăcerea, puțin probabil să-ți înțeleagă și cuvintele

Nu întotdeauna cuvintele sunt cele potrivite pentru a explica. Nu mereu cuvintele pot sparge tăcerea. Uneori tăcerea e cea care sparge orice bariere și neînțelegerea din spatele lor. E una să vorbești și să aprobi și alta e să taci și să găsești puncte de legătură. Femeile întotdeauna s-au simțit bine alături de bărbații care le-au înțeles tăcerea.

Cei care nu știu cum să reacționeze când taci și nu-și dau seama dacă în acel moment vrei să spui ceva sau nu mai ai ce spune nu-ți vor simți nici fericirea și nici tristețea. Trebuie timp sau compatibilitate mare ca să simți un om drag. Să-i cunoști reacția, gândul, motivele de fericire. Abia atunci poți spune că e dragoste la maxim. Pentru că dragostea nu e în săruturi mici și nici în îmbrățișări de ocazie. E în posibilitatea de a te regăsi și a înțelege.

Cuvintele uneori sunt de prisos. Cuvintele nu spun decât despre o stare exterioară, una de multe ori superficială. Abia când știi e e în sufletul celuilalt poți să spui că te apropii de lumea lui. Abia când știi să citești tăcerea, poți să apropii un om drag. Dincolo de explozii de cuvinte, dincolo de nemulțumiri, supărări sau senzații de bine, e dragostea care nu se vorbește, dar se simte. Iar dacă cineva te simte așa cum ești, păstrează-l. Se prea poate să fie unul dintre puținii care te vor iubi cu adevărat.

Cel care nu îți înțelege tăcerea, puțin probabil să-ți înțeleagă și cuvintele. – citat cu autor anonim

Foto: cloob.com