Cei patru oameni care mi-au schimbat viața…

În trecut eram supărată pe cei care m-au dezămăgit m-au insultat și m-au trădat. Azi le sunt recunoscătoare și le mulțumesc. Datorită lor viața mea s-a schimbat spre bine, iar eu sunt un om împlinit.

Fostul iubit. A fost primul om care m-a învățat să-mi aleg oamenii din viața mea. Datorită lui am înțeles că nu toți oamenii merită un loc în sufletul meu. Inclusiv el nu merita. Așa e, nu toți știu să respecte, să lase în urma lor amintiri frumoase. Lângă el am învățat să plec la timp, să nu mă plâng, dar să caut soluții. Am aflat cum arată iubirea declarativă și cea adevărată. Totodată m-am maturizat și am devenit mai calculată.

Naivitatea a rămas undeva în trecut. Știu că despre iubire nu doar se vorbește, dar și se acționează, se domonstrează prin fapte, iar uneori trebuie să procedăm precum ne spune rațiunea, nu inima. Cu ajutorulul lui am devenit puternică și înțeleg mai bine bărbații. Mulțumesc, omule, că m-ai ajutat să gândesc ca o femeie matură și nu ca o copilă!

Mulți se declară prieteni, puțini știu să fie prieteni. A fi prieten înseamnă a întinde o mână de ajutor la greu, a te bucura de succesele celui de lângă tine. Să fii dispus să împarți timpul, să păstrezi secretele, să încurajezi, să fii alături la bine și la rău. Un prieten îți va accepta alegerile, te va respecta, nu te va critica și te va ajuta să fii mai bun, să ajungi acolo unde dorești.

Cu părere de rău nu toți cei care au făcut parte din viața mea mi-au fost prieteni cu adevărat. Toate aceste idei le-am conștientizat cu ajutorul prietenei care m-a trădat, mi-a dat viața peste cap și m-a ajutat să înțeleg că nu fiecare om e de încredere. Mulțumesc, prietenă, că nu mai ești în viața mea!

Nu am agreat oamenii agresivi și nici nu am putut să-i educ. În schimb, ei m-au ajutat pe mine. Unul dintre ei este șeful. Comportamentul lui nu mi-a provocat daune morale sau psihologice. Dimpotrivă, m-a pus pe gânduri. Am dorit să-mi demonstrez mie însămi că pot mai mut decât alții, că am capacități și cunoștințe. Astfel mi-am început propria afacere. Acum sunt eu cea care are alături o echipă de oameni deștepți. Acum sunt puternică. Iar asta mă face să mă simt mândră.

Pe lângă acești trei oameni care au jucat un rol important în viața mea, mai este unul. Acel om sunt Eu. Eu, cea care a știut să privească altfel lucrurile și să fie optimistă chiar și atunci când nu mai era cum. Am crezut și cred în continuare în mine, în propriile puteri. Cred că fiecare om bun sau mai puțin bun are ce ne să învețe. Totul depinde de noi cum privim lucrurile și ce dorim de la viață.

Învață de la fiecare om doar lucruri bune și nu sta pe loc, dar evoluează, acționează, crește în cunoștințe, greșește, corectează-te. Nu te opri din drumul tău.

Mary