Cei care se culcă târziu, ajung a fi cei mai buni dintre noi. Știi de ce?

Este oare posibil să te simţi rău, atunci când te trezești târziu?

Nu contează dacă mama ta strigă prin casă şi te trezeşte sau dacă iPhone-ul tău îşi iese din minţi de la mesaje, pentru că, în orice caz, acest fapt îţi va influenţa într-un fel sănătatea. Ţi se pare că nu există o modalitate mai rea de a începe ziua, decât să pui presiune psihologică asupra organismului, aşa cum o faci tu.

Cel mai rău lucru, în astfel de cazuri este că, niciodată nu îţi poţi justifica clar acţiunile. Vrei să-i spui mamei că ești foarte obosit, pentru că ai adormit târziu, întrucât ai citit cea mai interesantă carte din lume, iar înainte de asta ai învățat cum să faci ilustrații cu Adobe.

Dar știi bine că ea te va opri după ce pronunţi “2 dimineaţa“. Asta-i tot ce va auzi. Ea te va certa şi te va ameninta că-ţi va lua calculatorul şi te va impune să mergi la culcare mai devreme. Aceeaşi situaţie va fi şi cu șeful tău. Nu-ţi poţi explica a treia întârziere pentru luna aceasta, pentru că ai căutat articole despre longevitatea vieţii râmelor. Oamenii nu vor să audă scuzele tale. Ei vor să te organizezi, asta-i tot!

Și așa toată viața ta. Cu toate acestea, vei continua să stai până târziu. Nu contează cât de rău te simți dimineața sau câte locuri de muncă pierzi – vei continua să te bucuri de lumina lunii. Aceasta este natura ta.

Pentru tine nu există nimic care să te facă să te trezești la 6 dimineața, pentru că sunt atât de multe lucruri interesante, care-ţi merită, cu adevărat, timpul. Apoi apar ideile, energia bate cheia și ești complet dedicat dezvoltării personale: nimeni nu te distrage, nu există planuri sau obstacole pentru lumina gândului tău.

De aceea ești mai deștept decât mulți dintre prietenii tăi.

Potrivit studiilor publicate în The Huffington Post, oamenii care se abat de la somnul normal sunt mai inteligenți. Articolul este completat de studiile care confirmă faptul că oamenii, care creează noi modele evolutive (în comparație cu cei, care aderă la modelele create de strămoși) sunt mai progresişti.

Cei care caută informaţie nouă şi sunt dornici de schimbare au fost, întotdeauna, considerați cei mai dezvoltați și mai inteligenți din societate. Conform cercetării de la Universitatea din Madrid, cei care se culcă mai târziu (în mod natural, se şi trezesc mai târziu) primesc scoruri mai mari la testele de gândire inductivă. Aceste teste sunt, de obicei, asociate cu nivelul general de inteligență.

Savanţii de la ABC Science au vorbit despre studiile Universității Catolice din Milano, în cadrul căreia au fost intervievate 120 de femei și bărbați, de diferite vârste, despre tipurile lor de somn.

De asemenea, participanții la sondaj, au fost rugați să urmeze trei teste, menite să determine creativitatea gândirii lor. Oamenii au efectuat misiuni privind originalitatea, creativitatea și alte teste diverse. Potrivit datelor primite, “oamenii nocturni” sunt mai inteligenți (și mai creativi) după toate criteriile.

Principalul autor al cercetării, Marina Giampietro, consideră că această creativitate este derivată din rutinele zilnice netradiționale și din cauza situaţiilor, care-i provoacă  pe aceşti oameni să găsească soluții şi alternative originale.

Totul depinde de ceea ce faceți în timpul liber. Da, cei care se trezesc mai dimineţă sunt mai productivi, dar cei care se trezesc mai târziu, sunt mai creativi. Ei sunt înaintea celorlalți și sunt mai puțin stresați.

Viața pare să depindă, doar de modul în care o percepem, dar în realitate depinde și de momentul în care ne trezim şi asta se întâmplă, în ciuda tuturor acuzațiilor în direcția celor care se trezesc târziu. Astfel, aveţi grijă de programul vostru personal și nu simţiţi remușcări, pentru că nu vă puteţi organiza somnul.

La sfârșitul zilei vă veţi simți bine.

Sursa :