fb

Ceea ce ți se pare, nu doar ți se pare – așa și este

Știi, cred că într-o relație este important să te concentrezi nu doar asupra semnalelor formale ale bunăstării, ci și asupra propriilor sentimente.

Creierul nostru, cu siguranță, monitorizează tot ceea ce se întâmplă și chiar duce o evidență neoficială, în favoarea cui se petrece un anumit lucru. Există fapte: de exemplu, numărul mesajelor, apelurilor, momentele de atenție și îngrijire, grija și sprijinul, căldura și implicarea. Toate acestea lucruri influențează percepția cerințelor noastre față de alt om. Dar aceste aspecte  pot fi exclusiv formale. Ele pot conta, dar în același timp pot fi interpretate de noi doar ca un fapt normal, lipsit de emoții, făcut doar pentru că așa trebuie. Iată ce înseamnă o emoție.

Creierul, spre deosebire de conștiință, acceptă toată informația primită. O clasifică, grupează, o trece prin filtrele de percepție și o transmite părții conștiente ale psihicului. De acolo tragem concluzii și constatări, luăm decizii și aplicăm etichete. Dar, creierul le știe pe toate. Ceea ce nu nimerește în conștiință, rămâne în subconștient și ne controlează de acolo.

Astfel, pot apărea brusc dubii cu referire la un anumit lucru. Sau disconfort în timpul unei discuții. Sau o iritație bruscă, nemotivată. Sau o frică inexplicabilă.

Motivele nu sunt vizibile. Adică, nu sunt percepută de conștiință datorită filtrelor, dar ele sunt acolo. Nu e aceeași voce, aceeași reacție, nu sunt acele cuvinte și nici acele fapte…

Sau, dimpotrivă, sunt cuvintele acțiunile, reacțiile potrivite și, pas cu pas, fără a observa, în interiorul tău s-a instaurat căldura, respectul și simpatia puternică.

Lucrurile care apar la nivelul sentimentelor, se întâmplă în realitate.

Ai încredere în tine. Ascultă-te.

Source :

cluber.com