Ceea ce te face să zâmbești, cumpără-l sau căsătorește-te cu el

E o prostie să iubești și să lași. Să cauți pretexte oriunde, numai nu în inima ta. Să refuzi să lupți pentru o dragoste adevărată. Să te culci cu primul întâlnit. Să transformi o iubire sinceră în momente de umplutură, chiar dacă știi că numai păstrând această iubire sinceră vei fi fericită. Înțelegi asta cu adevărat numai după ce rămâi singură și nu mai poți schimba nimic. Unele femei își complică viața, căutând bărbați ideali, cu ceva avere, mușchi sau nume în spate, fără a ști că bărbatul ideal este acel care te susține, te înțelege și îți asigură un viitor bun. Nu unul special, nu cu cinci mașini în garaj, dar bun.

Unele femei aleargă după fericire, fără a înțelege că fericirea este în ele și e suficient doar să o împartă cu cineva. Unele femei se cred suficient de mature să ia decizii care le vor schimba viața, ca apoi să sufere ca niște copile la o margine de pat. Vor dori mai mult decât au, dar vor avea mai puțin decât și-au dorit. Uneori nimic. Pentru că din start își vor pierde destinația spre fericire. Pentru că bărbatul lor, odată atât de bun, va ști să facă pe altă femeie să zâmbească. Pentru că ea, spre deosebire de ele, l-a cunoscut și înțeles, i-a acceptat lumea și drept răspuns, e fericită.

Este simplu să iubești și să fii iubit dacă știi cât costă să pierzi iubirea și că nu costă mai nimic să o întreții. Este simplu să transformi o dragoste sinceră într-un motiv de viață dacă te pricepi să asculți omul de alături și să îl vezi așa cum este el, nu așa cum vrei tu să fie. Este simplu să construiești, dacă lași din principii iubărețe și selecție eronată și păstrezi lângă tine oameni adevărați care te iubesc, nu bărbați cu suflet de silicon sau femei cu inimă de burete. Este mai mult decât recomandat să nu faci mofturi în dragoste.

Dacă știi și simți că alături de acest om îți e bine, că te face să zâmbești chiar și când ți-e greu, că știe să îți liniștească nebunia și să îți trezească dorințe, că poate fi alături și nu se sperie la prima încercare, că atunci când te îmbrățișează uiți de tot, atunci care mai e rostul să te panichezi și să te întrebi el e omul tău sau nu el. Pe așa om îl iei repede și următoarea întâlnire să fie în fața altarului. Pentru că de trăit aveți o viață întreagă înainte. De bucurat împreună aveți o viață întreagă înainte. Atât timp cât el te face să zâmbești, să-ți găsești liniștea și să vă trăiți frumos fericirea și atât timp cât  vă iubiți total, oare mai e nevoie de adaosuri?

Ceea ce te face să zâmbești, cumpără-l sau căsătorește-te cu el. – citat cu autor anonim