fb

Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată

Nu avem timp pentru mai multe mari iubiri în viață. Nu avem timp pentru mai mult de câteva săruturi pe zi. Și nici timp pentru a cuprinde omul drag dimineața, decât în fugă. Viața devine o fugă pentru că noi mergem mai repede, ne dorim mai repede, avem pofte care se termină mai repede. Ce este repede, pleacă. Până la urmă rămân doar cei care au trecut de același test, al timpului.

În timp, arăți că îți pasă, că iubești și nu pur și simplu ții la cineva, că construiești și nu doar te-ai trezit câteva zile la rând în același pat și cu același om. Totul devine o consecutivitate de alegeri, decizii, oameni și gânduri, pe care dacă nu le trăiești în acel moment, nu le mai trăiești niciodată. După, riști să ai lângă tine omul nepotrivit, să te trezești în patul care nu e al tău și să duci o viață care ți-e străină. Sau invers.

Dragostea e și ea o grămadă de clipe adunate cu grijă împreună. Dacă le amesteci, poți forma cuvinte nepotrivite. Nu trăiești prima dragoste la 30 de ani. Excepții sunt prea puține. Nu te săruți prima dată la maturitate, ci pe la 15. De ce? Pentru că totul se întâmplă la timp. Nu încetezi să-i spui te iubesc dimineața și nu lași asta pentru seara. Pentru că atât dimineața cât și seara își au ritualul lor în dragoste.

Nu spui iartă-mă la 2 luni după ce v-ați certat, ci anume în acel moment în care ea așteaptă asta. Pentru că pe urmă ar putea fi prea târziu. Chiar și o ceartă…nu te cerți când totul e frumos sau când nu ai alte motive să condimentezi o relație. Trăiești o multitudine de lucruri care se repetă unul după altul, uneori mai repede alteori mai încet, dar care niciodată nu încalcă regula timpului.

Dragostea înseamnă decizii. Unele decizii le iei pentru câteva momente, altele pentru toată viața. Decizi să fii cu cineva sau nu. Decizi să răspunzi la acel nevinovat sărut sau nu. Decizi să te culci în acel pat sau nu. Să suferi sau nu. Decizi atunci. În dragoste, să amâni este imposibil sau dacă o faci nimic nu mai e la fel apoi.

Chiar și când decizi să îți unești destinul cu omul drag: dacă o faci în momentul potrivit, poți primi un da hotărât. Dacă nu, mult probabil să fie nu. Și cu decizia asta se unesc alte zeci de decizii. Și omul de lângă trăiește aceleași momente.

Nu avem timp pentru indoieli în viață. Nici pentru variante de rezervă. Mai bine să trăiești un moment decât să regreți că nu l-ai trăit niciodată. Mai bine să încerci, decât să nu știi cum e asta. Mai bine să trăiești, decât să aștepți. Trăiți frumos, cald, în doi. Pentru că ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată.