fb

Cea mai înțeleaptă parabolă despre cum să-ți testezi sentimentele

Puțini iubesc această stare, când nu poți să te clarifici – ce dorești, unde să mergi, ce simți. Mai ales când vine vorba de relații, de dragoste. Se întâmplă să pierdem atât de mult orientarea, că brusc ne trezim înconjurați de oameni cu care nu am dorit să comunicăm niciodată.

Cum să te clarifici cine îți este cu adevărat drag și pe cine trebuie să elimini din viața ta?

– Știi, spune un bărbat, sunt cu cinci femei în același timp. Nu mai pot continua așa, dar nu sunt în stare să aleg pe una dintre ele. Cum să știu că o aleg pe cea corectă?
– Fii sincer! – îl sfătuiește amicul său.
– Cum adică?
– Simplu: simte-te liber și spune-i fiecăreia despre celelalte.
– La ce bun asta?
– Încearcă, te rog!
S-au văzut din nou peste jumătate de an:
– Deci, ai ținut cont de sfatul meu?
– Un sfat foarte bun, mulțumesc. Când am fost sincer, două dintre femei au refuzat imediat să se mai întâlnească cu mine. Ei bine, aș spune că a fost un mod dur de a le îndepărta. Au rămas trei. Și aici distracția abia a început. Foarte curând am descoperit că nu puteam fi la fel de sincer cu toate. Uneia puteam să-i spun tot, celeilalte doar jumătate, iar celei din urmă nimic. Prin urmare am constatat că uneia puteam să-i spun totul, dar despre ea nu puteam vorbi cu nimeni.
– Iată și femeia cu care ai rămas.
– Este interesant că această metodă simplă funcționează atât de bine.
– Funcționează, pentru că sinceritatea este un indicator al sentimentelor și îndepărtează foarte repede persoanele de care nu avem nevoie, în toate domeniile vieții. Întotdeauna pun capăt relațiilor cu persoanele cu care nu pot fi sincer și le păstrez pe cele despre care nu pot vorbi cu nimeni.