Cea mai emoționată scrisoare pe care trebuie să o citească fiecare adult

Copii te urmăresc și procedează după acțiunile pe care le faci, nu după vorbele care le spui.

Atunci când credeai că nu sunt atent, am văzut cum ai atârnat primul meu desen pe ușa frigiderului și imediat am vrut să mai desenez încă unul. Când credeai că nu te privesc, te vedeam hrănind pisici fără stăpân, astfel am aflat că e frumos să iubești animalele. Când credeai că nu te văd, te urmăream cum îmi pregătești prăjitura preferată și am înțeles că lucrurile mici pot fi cele mai frumoase și deosebite.

Când credeai că nu te aud, îți ascultam rugăciunile și, astfel, am aflat că există Dumnezeu, că pot vorbi și avea încredere în El. Când ți se părea că nu mă uit la tine, te vedeam gătind și ducându-i mâncare prietenului bolnav – am aflat că trebuie să ne ajutăm și să avem grijă unul de altul. Când credeai că nu te privesc, vedeam că-ți oferi timpul și banii oamenilor săraci, astfel, mi-am dat seama, că din puținul care-l avem trebuie să-i ajutăm pe cei mai săraci ca noi.

Când credeai că nu sunt atent, vedeam cu câtă dragoste întreții casa noastră și ai grijă de cei care fac parte din ea, așa am învățat că trebuie să prețuiesc și să ofer atenție celor care îmi sunt dragi. Când credeai că nu te privesc, am observat cât de responsabilă ești, chiar și atunci când nu te simți bine. A fost motivul pentru care m-am convins că trebuie să fiu și eu responsabil când voi crește mare. Când credeai că nu te privesc, plângeai și am înțeles că, uneori, cuvintele și oamenii provoacă durere și e o normalitate să plâng. Când credeai că nu văd ce faci, simțeam cum ai grijă de mine și mi-am dorit să fiu cel mai bun.

Când credeai că nu te privesc, învățam cele mai importante lecții pe care trebuie să le știu ca să devin un om bun și de succes. Când erai sigură că nu te văd, te urmăream mereu și vreau să-ți spun: îți mulțumesc pentru ce am văzut și ce am învățat în timp ce ți se părea că nu sunt atent la ceea ce faci.

Sursa :