Cea mai eficientă tehnică psihologică – pentru cei stresați, supraobosiți și lipsiți de armonie interioară

Această tehnică este extrem de eficientă pentru persoanele care suferă de stres și supraoboseală. Ea vă va ajuta să vă restabiliți armonia cu voi înșivă, să vă relaxați și să vă detașați de orice gen de energie negativă. E vorba de tehnica „spațiul armoniei și siguranței lăuntrice”.

Inspirați și expirați de câteva ori, într-un ritm calm.

Închideți ochii și continuați să respirați încet. Acum imaginați-vă că sunteți într-un spațiu cu o atmosferă plină de pace, liniște și în care vă simțiți extrem de confortabil.

Vă puteți imagina pe voi înșivă acolo?

Acum ceea ce contează în mod special este să atrageți atenție la detalii. Uitați-vă în jurul vostru, analizați toate elementele care sunt abia perceptibile vizual. Din ce material sunt făcute? Ce culoare au? Imaginați-vă că le atingeți. Ce simțiți acum?

Continuăm. Ce anume vedeți în jurul vostru? Și ce vedeți la o distanță mai mare de voi? Încercați să distingeți toate formele, umbrele și nuanțele culorilor pe care le ilustrează creierul vostru în această dimensiune virtuală. Nu uitați că acesta e locul vostru special și vă puteți imagina orice lucru care vi-l doriți să fie acolo. Aveți toată libertatea să o faceți. Nimeni nu vă va judeca pentru asta.

Când vă aflați acolo, vă simțiți confortabil și liniștit. Imaginați-vă că vă atingeți cu picioarele goale de pământ. Iarba vă gâdilă tălpile, iar sufletul vă este plin de vibrațiile libertății.

Mai mergeți puțin. Mai studiați fenomenele din jur. Auziți vreun sunet?

Auziți șuieratul vântului, briza oceanului sau cântecele păsărilor?

Simțiți vreo senzație? Poate e jocul razelor solare de pe fața voastră?

Sau poate mai simțiți și mirosuri? Care miros vă farmecă mai ales în acest moment? Aroma îmbătătoare a florilor, aerul maritim sau poate mirosul mâncării voastre preferate?

Acum, odată ce ați înțeles unde vă aflați și ați studiat locul, imaginați-vă că alături de voi mai este cineva. Un prieten sau o prietenă cu care vă simțiți liniștit și calm, în propria voastră piele. Cineva blând și de ajutor.

Cineva cu care v-ați putea plimba și odihni zile și nopți în șir prin acest frumos univers virtual.

Mai priviți în jurul vostru încă odată. Rețineți toate lucrurile așa cum sunt.

Ori de câte ori vă simțiți tulburat, trist sau disperat, sunteți binevenit în acest loc minunat. Indiferent de timpul și de spațiul real în care vă aflați, nimeni și niciodată nu vă va putea lua posibilitatea de a reveni în această lume. Ea vă va alina sufletul și vă va ajuta să vă trăiți întreaga voastră viață în armonie cu voi înșivă. Și de fiecare dată când aveți ocazia, încercați să faceți ca toată această imaginație să devină reală.

Sursa :