fb

Ce trebuie să faci înainte de a pleca

Uneori în viață te simți ca într-o capcană. Și ai vrea să te eliberezi, să fugi, să strigi în fața libertății. Asta se poate întâmpla la serviciu sau într-o relație. Chiar dacă ai un serviciu bine plătit și te înțelegi bine cu șeful, ești nefericit, nu te simți bine acolo unde muncești. A lăsa o carieră de succes pentru a găsi ceea ce-ți place e foarte greu. E greu pentru tine și familia ta. La fel e și într-o relație. Ai o viață frumoasă, dar totuși nu te simți împlinit. Schimbările pot aduce durere ție și celor din viața ta. Înainte de a a te decide să pleci ține cont de următoarele sfaturi.

  1. Acceptă schimbările din viața ta. Asumă-ți responsabilitatea pentru deciziile din prezent și cele din trecut care te-au adus până la acest pas. Iartă-te pentru tot și nu da vina pe nimeni.
  2. Trebuie să conștientizezi ceea ce vrei cu adevărat. Înainte de a face schimbări majore în viață întreabă-te dacă dorești cu adevărat acest lucru. Nu trebuie să te orientezi spre o anumită direcție, trebuie să decizi. S-ar putea să renunți la o dorință de frica părerilor spuse de cei din jur. Nu ai timp să te gândești ce vor crede alții, ai timp doar să fii fericit.
  3. Recunoaște costul unor astfel de schimbări. Gândește-te pe cine va afecta decizia pe care ai luat-o. Care vor fi pagubele emoționale, dar și cele materiale. Contează foarte mult acest lucru.
  4. Nu fi impulsiv și emoțional. Odată ce te-ai decis să faci al doilea pas, gândește-te la consecințele sale. Întreabă-te dacă ești pregătit să începi o nouă viață. Pur și simplu nu te grăbi.
  5. Fii demn și respectuos. Te decizi să lași în urma ta o mare parte din viața ta. Respectă pe toți cei care nu sunt de acord cu decizia ta, dar nu te îndepărta de ei. Pleacă cu demnitate.
  6. Cere ajutorul familiei și a prietenilor. Da, poate în această situație ești vinovat, dar acești oameni mereu trebuie să facă parte din viața ta. Ajută-i să te înțeleagă. Viața îți aparține. Tu alegi cum să trăiești. Unii se mulțumesc cu jumătăți de măsură. Tu ce alegi?

Trebuie să ții minte: aceste sfaturi te pot ajuta nu doar atunci când te decizi să pleci dintr-o relație, dar la orice altă schimbare din viața ta.

Source :

soulpost