Ce trebuie să faci, când vrei să întorci bărbatul care a plecat din relație

El a plecat, tu însă ai rămas cu foarte multe întrebări fără răspuns. Te confrunți cu emoții contradictorii: ai demnitatea să mergi mai departe, dar în același timp îți este dor de acel trecut, de felul în care te simțeai lângă el.

Decizi la un moment dat să te întorci lângă acel bărbat. Sufletul tău strigă după povestea voastră, după acele amintiri, după el. Doar că nu știi ce înseamnă alegerea: frica de singurătate, dorința de a-i demonstra ce a pierdut, iubirea pură?

Și, mai ales, ce simte și el? Mai simte ceva, are aceleași gânduri? Tu cine ești în această poveste? Încerci să cauți explicații în interiorul tău, dar de multe ori găsești doar frică și necunoscut. Nici vorbă de liniște sau resemnare.

Ai nevoie de el. Este ca aerul, ca lumina soarelui. Cel puțin asta îți spui în fața oglinzii sau în gând, atunci când vrei să faci pasul următor. Trădarea lui îți anulează capacitatea de a raționaliza. Vrei răzbunare, vrei să-i arăți că ești suficient de bună.

Durerea din interior nu poate fi acoperită sau înlocuită cu altă emoție. Sigura soluție este întoarcerea la originea sentimentului suprem, atașamentul sau dependența de el. Doar că este soluția ta subiectivă, de multe ori în dezavantajul tău.

Nu mai contează că a avut un comportament urât, că te-a părăsit fără explicații, că s-a folosit de emoțiile tale. Doar că este momentul să schimbi ceva. Trebuie să înțelegi pentru totdeauna că aceste motive ale despărțirii contează.

Contează cum a plecat și de ce

Nu poți egala toate scenariile posibile. Această despărțire nu a venit pur și simplu. El nu a decis într-o dimineață, după ce și-a băut cafeaua, că nu mai vrea să fie cu tine. Au fost motive, dorințe neîmplinite, întrebări fără răspuns.

Poate că te simți bine în acest rol de victimă. Poate că în acest fel reușești să anulezi partea ta de vină. Care este adevărul, detașat de interpretări, de iluzii? Poate că vrei cu disperare să anulezi partea lui de vină. Dar este vorba despre iubire?

Ai contat pentru el? Ai fost femeia pe care a iubit-o? Nu poți să te întorci din disperare, știind că din partea lui nu există deschidere. Vei repeta povestea, vei ieși din ea cu la fel de multă durere, cu și mai puțin respect de sine.

Trebuie să construiești în tine capacitatea de a lua decizii raționale, chiar dacă pare imposibil. Trebuie să ai curajul să mergi mai departe. Primul pas este să te împaci cu sine, să te accepți așa cum ești, să faci pace și cu trecutul.

Poate că nu este povestea ta. Poate că nu a fost niciodată. El pur și simplu a plecat, pentru că nu s-a regăsit. Tu nu poți decât să îmbrățișezi gândul, să înveți lecția și să mergi mai departe. Este parte din viață, din acest proces firesc.

Asumă-ți realitatea. Fă ceea ce îți aduce plăcere. Călătorește, descoperă oameni și locuri noi. Întoarcerea are rost, dacă există o intenție reciprocă, o părere de rău reciprocă, o iubire reciprocă.

© De Vorbă cu Tine