Ce se întâmplă cu oamenii care au fost cel puțin o dată înșelați

La un moment dat înșelăciunea îți poate părea o normalitate, dar mai târziu ai putea să înțelegi că ți-ar fi fost mai ușor dacă nu mințeai și erai sincer față de tine și de omul care te iubea. Trădarea are un impact imens asupra celor care au fost înșelați. Viața lor se schimbă radical, aceștia sunt afectați emoțional și rămân cu frustrări, dezamăgiri, regrete. Trădarea poate schimba foarte mult atitudinea unui om față de viitoarele relații pe care le va avea.

Atunci când iubești, lumea ta este limitată la un singur om – cel pe care îl iubești. Iar când vezi că toate eforturile, speranțele, visurile legate de acea relație nu mai au nici o valoare, iar totul este pe punctul de a se sfîrși, doare și te simți neputincios. O lungă perioadă de timp vei crede că nu poți iubi pe altcineva și nu vei fi deschis față de o nouă relație de iubire.

Lipsa încrederii de sine. În cazul în care omul iubit preferă pe altcineva apar îndoielile. Te simți vinovat, fiindcă omul pe care îl iubești nu te-a ales pe tine. Te întrebi dacă cu adevărat nu ai fost atât de important, de a renunțat atât de ușor. Trădarea te privează de încredere și demnitate, te lasă într-o stare depresivă și insuportabilă.

Viitor neclar. Trădarea  poate ruina viitorul unui om. Din momentul în care relația a luat sfârșit, viața începe din nou, dar infidelitatea rămâne în interior ca o cicatrice pe care nu o poți uita atât de ușor. Îndepărtezi oamenii de tine, deoarece îți este frică să nu fii mințit din nou. Mereu dorești să-ți ascunzi inima rănită. Nu poți iubi dacă dragostea nu-ți este apreciată. O singură faptă a omului iubit te poate dezamăgi, pierzi încrederea în el, iar iubirea pentru tine capătă o altă culoare.

Trecutul. Te întrebi dacă toate acele momente fericite pe care le-ați trăit împreună nu au fost decât niște mimări. Te gândești că nu te-a iubit cu adevărat dacă a ales să te înșele. Trădarea te face să fii indecis și slab. Toate întrebările din trecut îți pot distruge viitorul.

Cea mai durere pe care o poți provoca unui om este trădarea. Trădarea face câte 100 de fapte la un loc și-l afectează enorm pe cel care a fost înșelat. Respectă pe omul căruia i-ai spus cândva că-l iubești. Dacă simți că între voi apar neînțelegeri, luați o pauză. Asta o să vă ajute pe ambii să vă faceți regulă în gânduri. Niciodată nu înșela, nu căuta alți oameni care să-ți ofere iubirea pe care ai simțit-o cândva. Înșelăciunea duce spre dezastru.