Ce se întâmplă după ce te ridici din cenușa unei relații toxice

Nu e ușor să mergi mai departe după o despărțire.

Dar uneori este. E ușor când persoana cu care te întâlneai nu însemna mult pentru tine. E ușor când dragostea pe care ați avut-o a fost superficială, egoistă și incompletă.

Dar când dragostea pe care ai avut-o pentru o persoană ți-a schimbat esența – când diferențele dintre voi au început să dispară – nu e niciodată ușor să mergi mai departe.

Trebuie s-o faci. Ai putea să nu vrei prea tare să o faci, dar nu ai altă opțiune. Poți fie să mergi mai departe, sau ai putea să stai pe loc și să supraviețuiești, nu să trăiești. Să trăiești în trecut nu e o opțiune, în special când amintirile de atunci nu-ți aduc nimic decât tristețe.

Din fericire, poți să te convingi pe tine însuți să mergi mai departe și asta funcționează. Poți să scoți acea persoană din viața ta și poți să te distragi îndeajuns pentru a uita, încetul cu încetul, despre durere.

Relațiile toxice sunt cele mai greu de depășit. Dar atunci când reușești să ieși din cenușa lor, puterea și înțelepciunea se înmulțesc de câteva ori.

Totul devine mai clar

Nu mai ești o persoană mizerabilă, dar nici prea excitată.

Înțelegi faptul că emoțiile extreme sunt binevenite, dar nu în viața de zi cu zi. Înțelegi că înălțimile sunt foarte plăcute, dar căderile sunt foarte teribile, și nici o înălțime nu merită această suferință.

Ți-ai învățat lecția. Culmile emoționale nu sunt scopul tău. Scopul tău e să fii o persoană calmă, mulțumită, prezentă și gânditoare. Ceața care îți acoperea viața începe să dispară. Poți vedea din nou. Poți respira din nou. Și, cel mai important, ai speranța unei vieți fericite.

Încetinești pasul și te concentrezi pe lucrurile care contează

Persoana care era prioritatea ta numărul unul nu te lăsa să ai alte interese. (Asta e o relație toxică). Dar renunțarea la o astfel de relație înseamnă să-ți ajustezi prioritățile.

Acum poți avea alte interese. Poți petrece mai mult timp pe sănătatea ta proprie, pe pasiunile tale, visurile tale, familia și prietenii tăi. Te afunzi în muncă, pentru că știi că ăsta e cel mai bun mod de a-ți ține mintea ocupată.

Încet, dar sigur, începi a iubi din nou

Deși încă îți revii de la relația trecută și ai putea încă să nu fii gata să te implici în una nouă, știi că vei putea iubi pe altcineva. E chiar posibil să găsești pe cineva care te va iubi cu adevărat și te va trata cu respect.

Această persoană poate va însemna lumea pentru tine și te va vedea așa cum ești. Asta e ceva important, pentru că dragostea trebuie să fie ceva reciproc, și fiecare partener trebuie s-o ofere în aceeași măsură.

Cu trecerea timpului, te vei gândi din ce în ce mai des la faptul că ai putea iubi din nou. Și atunci, într-un final, vei întâlni pe cineva care îți va oferi o șansă. Ai putea să fii speriat, dar vei ști că ești mai înțelept. Nu vei face aceleași greșeli.

Poate nu ai învățat tot ce trebuie să înveți. Dar acum vei învăța mai rapid. Și știi că asta e tot ce contează.

via: novapost