Ce se întâmplă când o femeie bună și interesantă este înșelată

Într-o zi, ea, femeia cea bună, va fi înșelată. Sau folosită a câta oară. Și totul se va schimba. În primul rând, ceva în interior se va schimba. Va dispărea din suflet tot ce a fost pur, real, ceea ce a deosebit-o de toate celelalte femei.

Se va șterge tot ceea ce până mai ieri era atât de profund. Ce e de făcut? Ea și-a dăruit toate sentimentele sale curate, iar în schimb nu a primit nimic decât trădare, durere, minciuni…

A fost femeia care a crezut că trebuie să trăiască cu inima deschisă, să empatizeze, să ajute pe cei care se simt rău. Oricât de ocupată era, întotdeauna își găsea timp să scrie, să sară în ajutorul tuturor. Indiferent de cât de multe ori nu vor cădea și se vor poticni, ea a fost cea care mereu a sărit să dea o mână de ajutor.

Niciodată nu a făcut nimic pe jumătate.

În dragoste la fel: dacă s-a îndrăgostit, atunci doar necondiționat și din toată inima. Nu, nu este naivă și înțelege foarte bine că nimeni nu este perfect și iubește sincer, așa cum este acel băiat, fără reproșuri. Ea este astfel pentru că așa s-a născut și îi este greu să se schimbe sau să se prefacă a fi alta.

Din păcate, dintotdeauna au existat persoane care vor vrea să profite de bunătatea ei. Nu este deloc dificil, pentru că ele știu cât de plină de compasiune este această ființă. Vor apărea în viața ei să o folosească pentru propriile interese și apoi vor dispărea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Este deosebit de dureros să fii înșelat chiar de persoanele pe care le iubești sincer, de cei în care ai încredere. Oamenii se folosesc de bunătatea unei asemenea persoane și se joacă cu sentimentele ei. Ce se întâmplă cu ea în aceste momente?

– Ea pur și simplu își pierde încrederea. Se uită în jurul ei cu ochi diferiți și devine reticentă și precaută. Înțelege că nu mai poate avea încredere în oricine.

– Construiește ziduri în jurul său. Devine temătoare și îi este frică să nu sufere iar și iar.

– Nu mai este cu sufletul deschis.

Trădările au lăsat în viața ei o amprentă pentru totdeauna. Regretă că a permis unor oameni să se joace cu sentimentele ei. Bunătatea ei este înlocuită cu sarcasm și respingere.

– Nimeni nu o mai poate înțelege. Ea deja nu mai crede pe nimeni. Va ține minte că toate lucrurile pe care le credea a fi frumoase și bune nu i-au adus decât durere. Acum a decis ferm că acest lucru nu se va mai întâmpla. Acum încearcă să se ferească de durere.

– Este propriul ei salvator. Nu mai speră la susținerea nimănui și nu mai cere ajutorul nimănui. Va încerca să facă față singură tuturor furtunilor care vor apărea în viața ei. Se distanțează de toți și de toate.

– Păstrează pentru sine toate trăirile și emoțiile. A fost cuminte. Dar nu a fost apreciată, înțeleasă, susținută, ajutată. Acum doar ea știe ce simte, ce emoții o cuprind. Acum se iubește doar pe sine.

– A înțeles că adevărul e cea mai bună salvare, chiar dacă doare. A învățat de la soartă lecții despre durere și probabil că niciodată nu va uita ce a învățat. Dar a înțeles că adevărul a salvat-o.

– Știe că nu există fericire absolută.

Fericirea cuiva: ce poate fi mai frumos? Oboseala a fost tot ce i-a rămas în memorie. Acum știe că pentru a face pe cineva fericit, trebuie tu însuți să fii fericit.

– Oamenii răi vor exista mereu. Faptul că ești cinstit și sincer cu toată lumea nu este o garanție că și lumea va fi la fel cu tine. Destul de des, totul se întâmplă exact invers. Dar oamenii trebuie înțeleși și aleși.

– Dispare bunătatea. După tot prin ce a trecut, bunătatea acestei copile sincere și cuminți dispare.Nu este vina ei că viața o transformă și consumă tot ce este mai bun în sufletul ei.

– Totul s-a schimbat. Nici ea, nici viața ei și nici lumea din jurul ei nu va mai fi așa cum a fost. Nu va mai permite nimănui să se mai joace cu ea, să o mai trădeze, să o mai folosească. Va ști să facă față tuturor provocărilor.

Sursa :