Ce să faci dacă ești într-o relație cu un manipulator: recomandările unui psihiatru celebru

Iată recomandările celebrului psihiatru Mark Goulston:

Dacă ești într-o relație cu un manipulator și un escroc emoțional, se întâmplă la un moment dat să îți dai seama că îți distrugi propria viață. Iar în cap ai gânduri care nu sunt deloc constructive. Trebuie să te oprești la timp și să pui punct unei relații care doar te apasă în jos. Posibil să fii implorată să te întorci la el, dar nu ceda. Nu recționa la asemenea șantaj. Nu crede că ești motivul problemelor acestui individ.

O bună modalitate de a afla dacă persoana de alături suferă de tulburare de personalitate este să îl întrebi dacă este vreun lucru care îl enervează și cine este vinovatul în așa caz. Dacă dă vina pe altcineva, dar pe el se socoate fără vină, atunci el este omul care suferă de personalitate de personalitate.

Cele 6 tipuri principale de persoane cu tulburări de personalitate:

1. Narcisist: asemenea persoane se consideră a fi centrul universului.

2. Paranoic: așa tip de oameni întotdeauna trebuie să fie la curent unde pleci, pentru cât timp.

3. Isteroid: acești oameni au mereu nevoie de o atenție sporită, mereu tind să se afle în centrul atenției.

4. Dependentul: oamenii iraționali întotdeauna cad într-o emoțională dependență de cineva. Au mare frică de a nu rămâne singuri.

5. Sociopat: acești oameni fac o impresie tare bună la început, dar nu au simțul compasiunii și compătimirii. Vor ca totul să fie cum vor ei, nu le pasă de sentimentele altora.

6. Limitatul: aceste persoane trăiesc într-o permanentă stare de criză, frică că vor fi părăsiți.

Dacă încă nu ați dăruit prea multă iubire într-o astfel de relație, opriți-vă aici!

Cum ar trebui să răspundeți unui atac irațional din partea unui ipocrit?

În primul rând, păstrați liniștea. Când o persoană irațională atacă, primul instinct desigur că este de autoapărare, adică acela de a lovi. Total greșit! Nu va funcționa! Te oprești și încearcă să îți exerciți autocontrolul. În gând puteți să îi adresați ce cuvinte vreți. Dar în fața lui, tăceți. La acest moment, acea persoană irațională așteaptă o reacție de la dvs., să începeți să strigați, să plângeți sau să fugiți. Iar când acestea nu se întâmplă, el se simte dezarmat. Trebuie doar să îl priviți în ochi și cu calm să îl întrebați:” Ce-a fost asta? Ce vrei să îmi spui, că nu înțeleg?” Dacă veți reuși să vă păstrați cumpătul, această persoană va înțelege că comportamentul său sălbatic nu îl ajută la nimic.

Cum să te recuperezi după victoria unui nebun?

Dacă conversația cu nebunul nu a mers și ai pierdut controlul, este posibil să fi spus o mulțime de cuvinte jignitoare. Dacă ați făcut acest lucru, atunci trebuie să vă cereți scuze. Sincere scuze. Nu este corect, este dificil să faci acest lucru, dar aceste scuze îl vor dezarma pe el, pe nebun, și te va face să te simți mai bine.

Refuză întotdeauna manipulatorii

Manipulatorii sunt un fel aparte de nebuni. Comportamentul lor nu este pe termen lung, deoarece majoritatea oamenilor fug de ei. Ei mereu încearcă ă-ți transfere problemele lor, vor reuși dacă le vei permite. Te vor umili emoțional și te vor sărăci financiar. Oricât de mult îi vei ajuta, ei tot vor veni după ajutor și vor insista, menționând deja o altă problemă. Ai putea scăpa de ei, dacă le vei cere să te ajute și ei într-o anumită problemă. Sau dacă le veți spune în față că nu îi puteți ajuta cu nimic.

Mulți dintre acești manipulatori au un farmec și o carismă aparte, dar le lipsesc în totalitate cunoștințele. Dacă manipulatorul l-a fascinat pe alt om, este puțin probabil ca acesta să își schimbe părerea. Nu veți putea să fiți prieten cu acest manipulator, deoarece în ochii lui sunteți un adversar. Nu cumva să fiți mai bun ca el.

Îndepărtează-te de omul care nu vrea să contruiască alături de tine.