Ce nu trebuie să spui niciodată partenerului, ca să nu-i rănești sufletul

Este foarte important să înțelegem că bărbații, la fel ca și femeile, trec prin diferite stări și au diferite emoții. Trăirile interioare ale unui bărbat nu întotdeauna ies atât de ușor la suprafață, pentru că nu orice bărbat este pregătit să vorbească despre emoțiile sale.

Unii bărbați trăiesc durerea, dar niciodată nu o scot la suprafață. Ei simt bucuria, dar nu vor să o împărtășească cu nimeni. Ei acceptă cuvintele, dar unele rănesc sufletul, doar că ei nu vorbesc despre asta. Ce să nu spui niciodată unui bărbat, ca să nu-l rănești:

1. „Nu ești omul pe care-l doresc alături”

Această frază va lovi la un cuțit în inima unui bărbat. El își va pierde toată încrederea în sine și va ajunge să se îndoiască de puterea și curajul său de bărbat. Își va pune întrebări față de comportamentul său, față de felul cum arată, cum vorbește sau gândește.

Se va simți rănit în adâncul sufletului. Va încerca să facă lumină asupra lucrurilor care nu-ți plac. Va simți că toate piesele construite în acest timp se prăbușesc, că toate eforturile sale de a fi bine sunt în zadar.

2. „Vom face așa cum spun eu”

Aceste vorbe vor demonstra superioritatea ta, îl vor face pe bărbat să-și simtă orgoliul rănit, să se îndoiască de sine și să nu înțeleagă ce anume nu este în neregulă. Astfel de cuvinte îi vor fura din capacitatea de a lua decizii, de a găsi un echilibru.

3. „Nu îmi pasă”

Nepăsarea și indiferența venite din partea femeii iubite distrug la un bărbat orice celulă a încrederii în sine. Atunci când îi vei spune asemenea cuvinte, el se va bloca și nu va înțelege de ce nu te simți bine în relația cu el, de ce nu mai vrei să contribui și tu la bunăstarea relației.

De ce a murit tot avântul tău de a forma cu el un cuplu. În relația cu el va apărea mereu acest măr al discordiei. Se va simți slab, sau dimpotrivă, furios că ai o asemenea atitudine. Va încerca să îți demonstreze că nu ai dreptate, sau pur și simplu va pleca.

4. „Nu ești capabil de nimic”

Este o acuzație foarte dureroasă adusă unui bărbat. Dacă îi vei spune aceste cuvinte, îl vei face să cedeze și să-și imagineze că nu este bun de nimic. Dacă puterea unui bărbat este judecată, atunci el se va simți inutil și incapabil să te mai mulțumească cu ceva. Stresul și îndoielile vor pune stăpânire pe el.

5. „Nu-mi plac părinții tai”

În orice relație ai fi și oricât de neplăcuți ca oameni ar fi părinții lui, oricât s-ar implica fără motiv în relația voastră, să știi că ei nu trebuie să devină subiect de discuție, mai ales dacă îi vei arunca în față aceste cuvinte neplăcute.

Nu ne putem alege părinții, nu putem să-i schimbăm dacă ceva nu ne place la ei, dar este foarte dureros pentru un bărbat atunci când aude că cineva îi judecă părinții care i-au dat viață și au avut grijă de el.

6. „Nu te recunosc”

Această acuzație denotă încă de la început faptul că tu nu ești mulțumită de el. Sau poate ai avut mult prea mari așteptări de la un bărbat, iar acesta nu le-a putut îndeplini. Asta înseamnă că el se simte frustrat din această cauză și chiar rănit emoțional.

7. „M-ai plictisit”

Atunci când plictiseala intervine în rutina de zi cu zi a vieții unui cuplu, bărbatul nu vede în asta o problemă, ba chiar uneori se bucură de liniște, care-i aduce cu sine pacea interioară. De aceea el vede această acuzație din partea ta ca pe ceva de neînțeles, de neconceput.

8. „Lasă-mă în pace”

Aceste cuvinte îl vor face pe bărbat să sufere că partenera sa nu-i mai simte lipsa și iubirea. Faptul că ție nu-ți mai plac atingerile lui, mângâierile, îl face să vrea să înțeleagă cu ce anume el nu te mai poate mulțumi, care este motivul adevărat pentru care tu reacționezi atât de dur cu el și nici măcar nu încerci să-l înțelegi.

© De Vorbă cu Tine