Ce nu trebuie să faci în relație, ca bărbatul bun pe care îl iubești să nu plece

Și bărbații pleacă. Pleacă atunci când nu se mai regăsesc alături de o femeie. Când inima lor este plină de tristețe și dezamăgire. Când se simt trădați și folosiți. Până și cei mai buni bărbați, chiar dacă vor lupta un timp să păstreze relația, vor pleca.

Poate că nu îți dai seama de la început, dar fiecare cuvânt pe care îl spui, fiecare gest în adresa lui îl va influența. Îl va motiva sau îl va doborî la pământ. Iată ce nu trebuie să faci în relație, ca bărbatul bun pe care îl iubești să nu plece:

Nu critica și nu judeca

Poate că ai văzut asemenea comportament în familie, sau nu simți limita sensibilă între replică și critică. Cert este că un bărbat bun și corect nu va accepta să fie permanent criticat fără motiv, judecat pentru alegerile sale.

El nu va suporta să-i fie anulat orice efort de a îmbunătăți relația, să-i fie criticat orice gest, doar pentru că femeia de alături are tendințe egoiste. Va răbda un anumit timp, dar când își va da seama că nu are rost, va pleca.

Nu umili

Umilința este o emoție înjositoare, mai ales dacă vine din partea unui om drag. Sunt femei pentru care rolul superior în relație este mai important decât echilibrul trăit în doi. Atunci face tot pisibilul să desconsidere partenerul.

Îl face de nimic, în mod special atunci când sunt împreună cu prietenii sau cu rudele. Chiar și atunci când cei din jur îi spun că nu procedează corect, ea și mai mult își aruncă furia și nemulțumirea asupra partenerului.

Să nu ai așteptări exagerate

Este firesc să ai anumite așteptări, scopuri în doi, să vă faceți planuri de viitor, să urmați o anumită direcție. Dar este exagerat să ceri totul și mai mult decât totul, fără a oferi nimic în schimb, fără a înțelege realitatea.

Să refuzi omul așa cum este el

Atunci de ce mai ești cu acest om, din moment ce nu poți accepta felul său de a fi, nu-i suporți caracterul. Să știi că oamenii se schimbă foarte greu, și aproape deloc dacă sunt presați și forțați. Lasă lucrurile să se întâmple frumos.

Vino alături de acest bărbat cu seninătate, cu intenția de a construi. Adu-ți aminte de motivele pentru dare te-ai îndrăgostit de el. Simte-i iubirea imensă pentru tine, apreciază faptul că te acceptă exact pentru ceea ce ești.

Să presezi mereu

Indiferent ce face, nu face suficient. Indiferent ce a realizat, se poate și mai bine. La un moment dat, el va fi epuizat de acest scenariu și va prefera să construiască de unul singur. Presiunea nu face decât să înstrăineze doi oameni.

Să taci

Unele femei joacă perfect rolul de partener supărat, care se retrage la fiecare moment mai complicat. Dar care este rolul unei relații? De ce ai decis să te apropii emoțional de acest om? Este important să-i vorbești despre stările tale.

Supărarea fără motiv, gelozia nefondată, atacurile la persoană, furia și remarcile dureroase: toate îl provoacă pe bărbatul de alături să se îndepărteze de tine. Dacă îl iubești, dacă cu adevărat ții la el, vei face orice să aduce lumină între voi.

© De Vorbă cu Tine