Ce le împiedică pe femei să se implice în relații fericite, alături de bărbați potriviți

Cunosc multe femei care au eșuat de mai multe ori în relațiile lor de dragoste. Majoritatea învinovățesc foștii parteneri, pentru că au fost indiferenți, pentru că nu s-au implicat în relație și nu le-au iubit. Vor fericire și stabilitate sentimentală.

Doar că, de fiecare dată când pun punctul unei relații, își pun pe umeri trecutul care devine o greutate insuportabilă pentru viitorul lor. Sunt mai multe motive din cauza cărora multe femei nu se implică în relații fericite, lângă barbați
potriviți.

Unele dintre ele ar fi:

– Traumele din copilărie.

Din punct de vedere psihologic „traumă” se explică ca un șoc puternic survenit în urma unui eveniment negativ de mare intensitate, care depășește capacitatea individului de a se adapta. Cauzele traumelor psihologice pot fi: abuzul fizic, abuzul sexual, evenimente catastrofale, neglijarea din copilărie, abandonul, divorțul sau decesul unui membru din familie.

Astfel, toate aceste șocuri psihologice trăite în copilărie, pot afecta victimele în viața adultă și le pot pune multe piedici în dezvoltarea personală, cât și cea sentimentală. Rănile nevindecate și sentimentele ascunse în interiorul lor le influențează enorm atunci când vor să ia decizii importante. Astfel, riscă să poarte după ele acea copilă de altădată, vulnerabilă, neîncrezătoare și rănită.

– Trecutul este suma experiențelor, amintirilor și a dezamăgirilor pe care le-a trăit fiecare dintre noi.

Cu părere de rău, punține dintre femei sunt capabile să-și accepte propriul trecut ca un timp care a fost deja consumat. De aceea, tind să compare prezentul cu trecutul și încetul cu încetul încep să nu-l mai considere demn pe actualul bărbat din a lor viață.

Acest mod de abordare nu faci nimic altceva, decât să distrugă o eventuală relație.

– Complexele.

Conform psihologiei, complexele sunt niște asocieri de emoții, gânduri, reprezentări, așteptări. Cele mai multe complexe se formează în interacțiunea cu părinții sau cu cei carei i-au înlocut (bunicii). Alte complexe apar pe parcursul vieții, din cauza experiențelor din copilărie, adolescență și viața adultă.

Complexele au un efect negativ atunci când permanent se trăiește aceeași dramă interioară, în urma unor emoții. Odată format, complexul se fixează de minte și de suflet, distrugând starea interioară și cea psihologică.

Ce trebuie să facă femeile care duc în a lor spate aceste trei motive distrugătoare?

Pentru a scăpa de complexe, mai întâi de toate trebuie acceptate încurajările celor din jur. Trebuie de acționat și de vorbit calm, fără grabă. De asemenea trebuie de evitat autocritica.

Trecutul trebuie privit și acceptat ca o etapă în care tu ai adăugat experiențe, lecții de viață.

Ca să mergi pe o nouă cale ai nevoie de eliberare. Eliberarea de resentimente, de dorințe distrugătoare, de regrete. Iar cel mai importante că trebuie să înțelegi că fiecare om e diferit. Fiecare om pe care îl întâlnești e ca o lume nouă, pe care trebuie să o explorezi.

Traumele din copilărie nu pot fi uitate niciodată, în schimb, pot fi iertate și acceptate. Copilului vulnerabil, neîncrezător și rănit din al tău interior i-a venit timpul să se maturizeze, să înțeleagă că uneori aceste șocuri negative care distrug enorm starea psihică, de foarte multe ori nu pot fi evitate.

Răzbunarea și suferința în tăcere nu reprezintă o cale de rezolvare.

Pur și simplu trebuie de iertat pe cei care te-au marcat într-un mod negativ. Trebuie de lăsat resentimentele, încercând să fii mult mai bună pentru tine însăți și să nu repeți greșelile altor oameni.

De Vorbă cu Tine