Ce înseamnă să fii doar o femeie de rezervă în viața unui bărbat

Iubești și trăiești omul, relația, emoția, ești gata să oferi tot ce ai mai bun și să construiești o poveste frumoasă. Doar că acest sentiment profund nu este reciproc. Înțelegi că omul de alături nu are aceleași intenții sincere și te consideră doar o rezervă.

Totul se întâmplă altfel în acest moment. El vine alături de tine doar din interes, nu caută să te descopere cu adevărat, nu vrea să se conecteze emoțional. Îi convine acest rol de cuceritor, se rezumă la anumite promisiuni false și expresii care sună frumos.

A rămas egoist și orgolios, refuză să se implice și să-și asume rolul de partener, nu vrea să se complice cu o relație adevărată, are toată libertatea să vină și să plece când vrea, știind că oricum vei veni alături de el, îl vei iubi și îl vei accepta.

I se pare firesc să te judece și să te critice, să te desconsidere și să îți controleze viața, să impună anumite comportamente și în același timp să nu își asume propriile alegeri. Este sigur că are de fiecare dată dreptate.

Nu poate empatiza cu stările tale, nu poate sta de vorbă cu tine într-un mod firesc și corect, nu vrea să treacă dincolo de superficial, să caute motive de conexiune. Ești doar o experiență temporară, o aventură din prezent.

Nu există o perspectivă clară a lucrurilor, se gândește doar la propria stare de bine și inventează scenarii favorabile doar lui. Îți vorbește cu indiferență, folosește cuvinte urâte și expresii care dor, se consideră important și special.

Pentru el sentimentele tale nu au valoare

Între timp, doar tu ești cea care luptă și caută să demonstreze, doar tu depui eforturi să păstrezi aproape, doar tu cauți soluții și încerci să fie bine. Îi găsești de fiecare dată scuze, îi accepți orice răspuns, îi validezi orice emoție.

Există multă minciună în declarațiile lui, pentru a acoperi falsitatea emoțiilor. Ascunde de tine lucruri importante, interpretează totul în favoarea lui și nici nu se gândește cât de mult te pot influența anumite gesturi și cuvinte.

Te face să te simți slabă, să îți fie frică, să te retragi în propria lume și să suferi. Există o permanentă stare de neliniște și îndoială, există rețineri și întrebări fără răspuns. Crezi atât de mult în această poveste, dar știi că este doar o iluzie.

Doar tu îți asumi întreaga vină, chiar dacă nu ai greșit cu nimic. Doar tu susții și ești aproape, chiar dacă de prea multe ori te simți atât de singură. Doar tu găsești scuze și pretexte să te apropii, chiar dacă toate semnele îți spun să stai cât mai departe.

Nu ești importantă pentru el, nu ai fost niciodată o prioritate. Nu ești parte din planurile lui, nu trăiești acele experiențe frumoase, nu îți vorbește cu încredere și nu vrea să își deschidă sufletul. Este un străin pentru tine și tu ești o străină pentru el.

Se joacă cu tine și trădează, te minte și se preface, există doar obsesie și dependență față de el. Ești doar o rezervă, scenariu pe care trebuie să-l oprești imediat. Alege iubirea și respectul, încrederea și atașamentul sincer, nu jocurile ieftine ale unui indiferent.

© De Vorbă cu Tine