fb

Ce înseamnă cu adevărat să ai grijă de tine și de ce asta nu e baia cu spumă sau prăjitura cu ciocolată

Suntem atât de obișnuiți cu semnificația tradițională a cuvântului grijă, încât atunci când spunem că avem grijă de noi avem în vedere shopping-ul, proceduri spa și tot felul de activități care ne-ar produce o relaxare de moment, o evadare din realitatea dură și stresantă.

Această tratare a lucrurilor este atât de incorectă, încât devine aproape aberant de absurdă.

Grija de sine, cel mai des, nu reprezintă o activitate plăcută și relaxantă, ea este, dimpotrivă, o muncă asiduă și complicată care nu are nici zile, nici ore libere.

La prima vedere această viziune ar putea părea stranie și, cu siguranță, diferită de ceea ce suntem obișnuiți să credem în acest sens, dar credeți-mă: ea e mult mai eficientă și ne apropie mult mai mult de o senzație autentică a fericirii. Nu e abordarea superficială pe care ți-o dă încălcarea dietei prin înfruptarea dintr-un tort de ciocolată delicios.

Trebuie să ne dăm seama că noi înșine ne plăsmuim o realitate insuportabilă în care abia de supraviețuim de la un moment pseudoplăcut la altul. Dar adevărata grijă de sine înseamnă edificarea unei personalități armonioase a cărei realitate îi este subordonată.

De exemplu, muncind la sală pentru un corp frumos nu primim prea multă plăcere din proces, în schimb avem grijă de sănătatea noastră, dar și de aparența noastră fizică, așa încât să depășim anumite complexe estetice.

Sau, concediindu-ne de la un serviciu simplu, confortabil, dar nepotrivit pentru capacitățile și ambiția noastră lăuntrică riscăm să pierdem foarte multe lucruri și ne autoangajăm să facem față unei anumite perioade de stres.

Iată ce am în vedere. A avea grijă de sufletul și trupul tău înseamnă a-ți construi de sine stătător viața pe care ți-o dorești, modificându-ți și remodificându-ți ființa până când aceasta nu va deveni, cu adevărat, fericită.

Încetează să-ți reanimezi trupul și gândurile, deconectându-ți telefonul, făcându-ți ceaiuri aromate și primind o baie fierbinte. Fă toate aceste lucruri cu scopul de a te relaxa, nu pentru a te îndepărta de lumea toxică pe care ai construit-o în jurul tău.

Fii persoana care îți dorești să devii, căci doar astfel vei înțelege ce înseamnă adevărata grijă de sine!