Ce înseamnă cu adevărat dacă ești părăsit, șters din lista prieteni sau blocat…

Oameni  au nevoie de socializare. Chiar și atunci când ești introvertit, simți nevoia esențială de a comunica. Dorim să fim acceptați, iubiți și prețuiți. Căutăm să creăm noi relații, chiar dacă poate părea că în perioada contemporană tot ce facem este să le distrugem.

Multe persoane își creează o viață virtuală pe rețelele de socializare, ascunzându-se în spatele like-urilor. Noi îi ștergem din prieteni pe cei care nu ne împărtășesc viziunea asupra vieții.

Acest lucru se poate întâmpla și în viața reală. Atunci când vrem să întrerupem o relație cu o persoană, încetăm să îi răspundem la apeluri și mesaje, dispărem fără a anunța, credem că astfel e mai ușor.

Dar ce se poate întâmpla să fim la rândul nostru părăsiți. Refuzul și despărțirea pot deveni prea greu de suportat. Ne simțim umiliți când cineva, dintr-un motiv oarecare, nu mai dorește să întrețină relația cu noi. Conștientizarea faptului că ai fost părăsit, șters din prieteni sau blocat poate provoca suferință. Repercusiunile se pot manifesta de-a lungul unor ani întregi, dar acest lucru nu trebuie să se întâmple.

Când cineva întrerupe relația cu noi, este firesc să vrem să știm de ce el a luat decizia aceasta. Începem să ne învinovățim pe noi înșine și încercăm să înțelegem ce nu am făcut corect.

Dacă ai fost părăsit de o persoană iubită, online sau în viața reală, iată ce înseamnă acest lucru:

Ești iubit. Cu tine totul este în regulă. Ești vinovat doar de faptul că ai luat aproape de inimă un refuz. Nu trebuie să te vezi prin  prisma părerii altor oameni. Acțiunile altor oameni nu ne vizează direct. Ceea ce fac sau gândesc alte persoane nu trebuie să determine ceea ce suntem noi. Ești frumos, bun la inimă și demn de iubit.

A expirat termenul de valabilitate a relației voastre. Fiecare relație – cu prietenii, rudele, partenerul sau copiii – este un contract pe care îl construim la nivel spiritual. Termenul de valabilitate a acestui contract depinde de experiență pe care o putem împărți și pe care o putem acumula de-a lungul timpului. Când cineva ne părăsește, înseamnă că toate condițiile contractului au fost îndeplinite și acum fiecare își poate continua propriul drum.

Nu ai fost într-o relație cu persoana potrivită. Unele persoane pur și simplu sunt incompatibile. Câteodată nici nu suntem conștienți de acest lucru.

Trebuie să ai parte de ceva mai bun. Cu fiecare relație acumulezi mai multă experiență, care îți permite să îți dai seama cine ești cu adevărat și ce îți dorești de la viață. În final, cu siguranță vei face alegerea corectă.

Vei cunoaște prietenia sau iubirea adevărată cu o altă persoană. Acest lucru este inevitabil.

Ai devenit liber. Mai mult, nu ești constrâns de o relație. Acum oportunitățile tale sunt nelimitate. Poți să îți creezi propria realitate.

Trebuie să sărbătorești. Cu siguranță, atunci când ai fost rănit, nu ai o dispoziție de sărbătoare, dar tristețea provocată de un lucru negativ te va împiedica să te bucuri de celelalte lucruri bune. Fii recunoscător vieții pentru lecțiile pe care ți le oferă.

Sursa :