– Ce faci cu iubita ta, de arată așa de bine? – O iubesc!

Femeile își cumpără cele mai frumoase rochii pe care le asortează cu o geantă și niște pantofi frumoși și stilați. Apoi își coafează părul, chiar dacă le stă mai bine cu părul ciufulit, dimineața, atunci când le sărutăm pe frunte. Pot să stea în fața oglinzii trei ore și mai bine doar ca să-și picteze ochii și buzele, după care noi bărbații suntem nevoiți să le gustăm rujul sau să le ștergem rimelul de pe obraji după ce au plâns de fericire sau tristețe. Fac tot acest efort doar ca să arate bine, să fie frumoase, să strălucească, iar noi bărbații să le admirăm.

Dar am văzut femei îmbrăcate în cele mai scumpe rochii și nu arătau bine și am văzut femei care erau îmbrăcate simplu și totuși aveau de toate. Aveau frumusețea cea feminină care vine din interior, care te poate face praf, care poate trezi în tine cele mai intime gânduri sau te face să fii emoționat ca un copil. Și toate aceste femei erau iubite.

Dacă te gândești că o femeie arată bine doar pentru că are o haină bună pe ea, atunci ai dat-o în bară de la bun început. Nu ai ajuns încă în momentul să o înțelegi. Femeia nu trebuie să facă ceva complicat pentru a fi frumoasă, ea nu are nevoie de toate prostiile de ultimă oră pentru ca cineva să întoarcă privirea după ea. Nu lucrurile materiale le ajută să fie în formă, nu orele petrecute la sală și nici călătoriile. Dar tu. Tu, omul de alături. Tu o poți face să se simtă minunat sau invers, o poți face să sufere. O femeie iubită radiază de fericire, o femeie înjosită de propriul ei iubit sua soț va fi mereu nefericită. Mă întreabă uneori prietenii: – Ce faci cu iubita ta, de arată așa de bine? Eu zâmbesc și le răspund simplu: – O iubesc!

Poți să lași deoparte gândurile în plus și să înțelegi că o femeie e sclipitoare și minunată atunci când e iubită. Iar dacă femeia de lângă tine și-a pierdut farmecul nu e vina ei, e vina ta. Ai uitat să o iubești.