fb

„Ce avea ea și nu aveam eu? Poate că eu aveam 13 ani și ea 30…”

Nu vreau să dau lecții nimănui, doresc să te întorc de pe calea greșită pe care mergi, nu asculți nici un sfat și te crezi cea mai corectă. Pe naiba, ești o copilă care încă are mintea ticsită cu desene animate, floricele și basme.

Dacă nu dorești, poți  să nu citești acest articol, dar poate că așa vei pierde cea mai importantă lecție din viața ta.

Există iubire pe la 13 ani?  Tu vei spune că da.

Când aveam și eu acești ani eram convinsă de același lucru, eram gata să lupt cu orice divinitate care există dincolo de noi, cu lumea, cu părinții, doar ca să-mi apăr „dragostea mea adevărată și unică.” Acum o cred cea mai stupidă și aiurită alegere. Nu poate fi dragoste la o vârstă fragedă, când încă vrei să dormi cu ursuleții de pluș, să coafezi păpușile și îți imaginezi că lumea e creată din prinți și prințese.

Iubirea este maturite, când ești conștient de unele lucruri, îți asumi unele consecințe, ești pregătit pentru  schimbări,  îți știi obligațiile și nu mai privești viața ca o poveste. Când ești un om stăpân pe tine, știi ce vrei de la viață. Maturitatea are anii ei, nu poți fi matur la o vârstă fragedă, pentru că natura te vrea copil, creierul tău gândește ca un copil. Nu te poți ancora în viață dacă nu ești suficient de pregătită. Lucrurile complicate se percep mai profund și corect, când ai acumulate experințe, când ai învățat din greșeli, îți știi scopul tău pe acest pământ.

Bărbaților le plac puștoaicele, deoarece sunt naive, cred în feți frumoși, în povești și dulcegării. Le este mai ușor să le cucerească și obțin ceea ce doresc. Le vor doar pentru plăceri sexuale. Iar ele îi divinizează, le cred cuvintele frumoase, dar pline de scopuri meschine.

Ei nu-și vor alege o puștoaică pentru a construi o căsnicie de- viață. Pentru că  doresc femeia cu care să aibă despre ce vorbi, care să-i ajute să evolueze, să le susțină ideile și dorințele. Ei vor alături femeia cu care își văd viitorul, care îi completează și privește viața cu aceeași ochi.

Tu la vârsta asta trebuie să ții cont de sfaturile celor care îți vor binele.

Ține-te cu dinții de copilăria ta. Nu te lăsa influențată de anturajuri, de prieteni, de tentații tari.

Trebuie să știi că viața matură necesită răbdare, atenție, griji, muncă, responsabilități. Nu va mai fi mami și tati să  te mângâie pe cap când îți va fi greu, va trebui tu să găsești soluția.

Bucură-te de clipele fumoase, deoarece sunt unice, nu se vor repeta, vor fi altele, dar nu atât de minunate.

Ceea nu ai trăit la anii potriviți, nu vei mai trăi niciodată. Tot ce este grăbit, aduce consecințe grave.

Te întrebi…

Ce a avut ea și nu ai tu? Ce nu am avut eu și a avut ea?

A avut cam 30 ani, iar eu 13 ani. În ea el a s-a regăsit, cu mine doar s-a distrat. Pentru că i-am permis, pentru că am crezut că la 13 ani există iubire. Să știi însă că nu

 

 

 

 

Advertisement