fb

Ce am înţeles, atunci când bărbatul iubit a plecat la o femeie mai tânără

Bărbatul cu care am trăit 13 ani m-a lăsat pentru o altă femeie, mai tânără cu 15 ani decât mine.

„Dar tu ești mult mai frumoasă decât ea” – a declarat surprinsă cea mai bună prietenă a mea. Prietena încerca în tot felul să mă încurajeze.

Ultimile noastre luni trăite împreună erau pline de bănuieli și de respingerea adevărului. Până la urmă am descoperit conversațiile lor. Omul pe care îl iubeam atât de mult scria ei: „Dacă dragostea este capabilă să facă jertfe, sunt gata la oricare din ele”. M-a paralizat acest gând.

Totuși trebuia să accept realitatea. Soțul a fost sincer și a făcut exact cum a promis. A jertfit casa, familia, cinele zgomotoase cu copiii, călătoriile cu mașina. Nu vom avea diminețile de Crăciun și nu vom mai putea să râdem, atunci când copiii vor desface cadourile. Toate aceste lucruri el le-a lăsat pentru o femeie mai tânără.

Plângeam întruna. „Dar ești atât de frumoasă…” Am auzit această frază în prima zi și apoi în următoarele luni. Uneori mă ajuta. Era frumos ca cineva să vadă în mine o femeie atractivă. Prietenele mă încurajau. Dar apoi am înțeles că vorbeau doar despre calitățile pe care ele nu le aveau și le găseau la mine.

Țin minte ziua când am reușit să vorbim sincer. Credeam că mai avem o șansă. Dar totul era deja pierdut. El a explicat foarte rece și simplu: „Înainte credeam că tu ești răspunsul la toate întrebările mele. Cu ea am înțeles că există ceva mult mai superior. Nu mai pot să trăiesc așa”.

A plecat. Mi-am privit burta, care niciodată nu va mai fi la fel după două sarcini complicate. M-am gândit că corpul unei fete de 24 de ani arată mai atractiv. Sau nu are treabă cu exteriorul… El venea din deplasări obosit, fiind întâmpinat de copii, care nu-i ofereau timp să se relaxeze. Poate că am stabilit greșit prioritățile?

O secundă m-am gândit la viața ce va urma, la zilele lungi de singurătate și m-a cuprins panica. Următoarele patru luni m-am ocupat cu lucruri ucigătoare: am vândut casa, am cumpărat alta. Simțeam o durere imensă, când am auzit de logodna lor, doar după câteva săptămâni de când ne despărțisem.

Acum ea vine împreună cu el să ia copiii în weekend. Tot acest timp nu puteam scăpa de concurență. Mă agățam de cuvintele spuse în trecut de prietene.

Într-o zi un prieten mi-a zis: „Indiferent ce a făcut partenerul, e alegerea lui, care nu te caracterizează. Ceea ce s- întâmplat nu este legat direct de tine.” Aceste cuvinte au venit la timpul potrivit.

După luni de pretenții și comparări, gândurile dureroase au început să cedeze. Am înțeles că plecarea lui nu este legată de mine, de felul care eram și cum mă comportam. Sunt o femeie, am dreptul la dispoziție proastă, la oboseală, la dreptul de a cere ajutor.

Mai am perioade triste, dar în suflet știu că nu voi mai permite acestei stări să domine lumea mea. Toată durerea prin care am trecut mi-a deschis ușa către o nouă EU. Sunt fericită așa cum sunt, trăiesc viața din plinși profit de fiecare clipă de împlinire.

Source :

mirtesen