fb

Te întrebi de ce tot ești singură? Iată cauzele singurătății tale, explicate de psihologul Mihail Labkovsky

Sigurătatea nu este o boală, dar își are motivele ei: unele ascunse bine în trecut, altele vizibile, trăite acum.

Iată cauzele singurătății tale, explicate de psihologul Mihail Labkovsky:

Pentru că îți este frică de relații

Tata și mama se certau prea des, se ajungea la bătaie. Nu e înțelept, însă cu o asemenea experiență de viață vei gândi involuntar că relația este egală cu durere și frică.

Pentru că îți este frică de bărbați

Încă o situație tipică: dacă tata a fost un agresor și te lovea, „te educa” cu centura sau dacă ai trăit o experiență traumatizantă cu fostul, este mare probabilitatea să dezvolți în tine frica față de bărbați.

Ți s-au spus lucruri proaste

Că nimeni nu se uită la tine sau că meriți doar un prinț, că o relație sau viața de familie e o muncă istovitoare, că bărbații sunt nemernici și trebuie să te lași dominată. Într-un asemenea caz și eu nu mi-aș mai dori o relație.

Tatăl a plecat din familie și nu l-ai mai văzut de atunci

Toate acestea sunt niște situații de viață apropiate de banalitate, pentru că dacă bărbații într-adevăr ți-au adus doar suferință, e logic că nu vei mai dori să ai un bărbat alături.

E adevărat, însă: cineva dorește să repete frecvent aceleași situații, însă altcineva decide să nu mai facă acest lucru. Tot ce trebuie să faci este să-l găsești pe acel cineva care te va face fericită.

Iar asta se face cu ajutorul greșelilor și încercărilor. Ieși cu un băiat, el face lucruri care te incomodează, îi spui acest lucru.

Situația se repetă? Spune-i adio și caută pe altcineva. Și într-un final, îl vei întâlni pe acel cineva alături de care te vei simți minunat.

Iar frica față de bărbați va dispărea atunci când vei merge la întâlniri, nu-ți fie frică că o vei da în bară. Primele tentative niciodată nu sunt ideale.

Și într-un final…

Sunt indivizi care pur și simplu nu au nevoie nici de relații și nici de familie. Sunt puțini, însă există. Vreau să spun că există indivizi care pur și simplu nu simt nevoia de a fi într-o relație sau dea a forma o familie. Sunt puțini, dar ei chiar există. O țineți minte pe Sam, din filmul “Sex in the city“?

Da, această eroină este făcută după chipul și asemănarea oamenilor reali care trăiesc printre noi. Adevărat, mulți dintre ei percep singurătatea lor fericită și aleasă ca pe o problemă numai pentru motivul că ceva de genul acesta este o excepție de la reguli, sunt în minoritate și cred că ei sunt “răi” și “incorecți”.

Dacă îți place să trăiești, nu e absolut nimic în neregulă cu asta!