Câteva modalități prin care femeile își înjosesc partenerii, fără să-și dea seama de asta

În viață se întâmplă atât de des să ne trezim blocați într-o relație care ne face nefericiți. Firește că prima reacție în astfel de cazuri este să ne analizăm partenerul, căutând nenumărate defecte ale personalității sale și dezgropând momentele din trecut în care acesta ne-a rănit sau ne-a făcut să ne îndoim de propria noastră valoare. Astfel, umbriți fiind de propria victimizare, uităm că s-ar putea întâmpla ca anume noi să fi stimulat agresivitatea partenerului.

Într-adevăr, deseori uităm să ne analizăm propriul comportament, propriile decizii și alegeri, axându-ne primordial pe greșelile partenerului nostru. Din acest motiv, venim să vă explicăm trei cazuri în care femeile își înjosesc partenerii, mai mult sau mai puțin conștient, distrugându-și armonia spirituală și calitatea relației. Iată care sunt acestea:

Femeile își înjosesc partenerii, întrerupându-i și corectându-i

Totul începe de la comunicare. Deosebit de importantă este comunicarea în contextul întreținerii unei relații de lungă durată, unde ambii parteneri trebuie să învețe să asculte, să înțeleagă și să cedeze, când e nevoie. De aceea, ori de câte ori vă întrerupeți sau vă corectați partenerul, contribuiți la edificarea unui zid emoțional dintre voi, distanțându-vă și îngreunând procesul de percepție a mesajului.

Anume prin comunicare partenerii trebuie să se afirme, împărtășindu-și experiența, trăirile și gândurile. Iar dacă nu le permiteți să o facă, ei inevitabil se vor simți înjosiți și vor înceta eventual să mai comunice despre viața lor cu voi.

Femeile își înjosesc partenerii, judecându-le deciziile

Fiecare ființă umană are dreptul de a lua propriile decizii, chiar dacă acestea nu sunt întotdeauna plăcute, corecte sau avantajoase pentru cineva. De aceea, chiar și în momentele în care nu sunteți de acord cu o decizie de a partenerului vostru, nu-i puteți reproșa acest lucru, mai ales în mod violent. E important să o faceți într-o manieră pașnică, atentă și rațională, așa încât acesta să se concentreze pe argumentele pe care i le oferiți, ci nu pe cât de umil îl faceți să se simtă, ignorându-i alegerea.

Femeile își înjosesc partenerii, tratându-i cu indiferență

Indiferența este considerată una dintre cele mai violente arme umane. Din ea se nasc îndoielile, fricile și insecuritățile. Din acest motiv, vă răniți extraordinar de mult partenerul, ignorându-i trăirile, gândurile și nepermițându-i să stabilească un contact psiho-emoțional cu voi.

Mai mult de atât, tratându-l cu indiferență, vă inhibați voi înșivă tot mai mult în propria singurătate și oboseală lăuntrică, distanțându-vă de omul care ar trebui să vă servească drept sursă de căldură și suport spiritual.

Rețineți: Fiecare partener are propriile drepturi și responsabilități în cadrul comuniunii voastre amoroase. Acestea trebuie respectate în mod reciproc și atunci o relație armonioasă vă va fi garantată!

Daniela M.