Câteva lecții importante, pe care le-am învățat de la anul care pleacă

În anul 2020 am trecut printr-o experiență dură de viață. Dar acest an ne-a învățat că împreună întotdeauna putem fi mai puternici. Că este foarte bine să ne ajutăm unii pe alții. Că este în regulă să cerem ajutor, căci acest lucru nu ne face mai slabi. Dimpotrivă, în multe privințe devenim mai puternici.

În 2020 viețile noastre s-au răsturnat. Lumea întreagă s-a confruntat și se mai confruntă cu o pandemie la care nimeni nu s-a așteptat. Cineva deplânge pierderea celor dragi, iar altcineva – pierderea vieții obișnuite. Adevărul este că viața noastră s-a schimbat dramatic în ultima perioadă.

2020 ne-a învățat că nu putem prețui timpul ca ceva ce ne aparține de drept. Am văzut din propria noastră experiență cât de repede se poate schimba viața și că timpul a continuat să se miște, în ciuda a toate.

2020 ne-a învățat că împreună suntem cei mai puternici. În acest an, sensul conceptului de unitate ne-a fost dezvăluit într-un mod nou și ne-am dat seama că singuri nu am fi putut rezolva toate problemele noastre. Pe măsură ce ne-am ajutat unii pe alții, am devenit mai empatici, cu inimile mai pline de dragoste, de compasiune. Toți am fost oamenii care au încercat să supraviețuiască.

2020 ne-a învățat că trebuie să fim mai atenți la lucrurile care aduc fericirea.

Rămânând fără de multe lucrurile care zi de zi ne-au făcut viața mai confortabilă, am început să ne gândim la ceea ce contează cu adevărat. Ne-am dat seama că trebuie să dăruim mai mult timp lucrurilor, oamenilor care ne fac fericiți.

2020 a făcut posibil să aflăm cât de puternici suntem, de fapt. Mulți dintre noi nu ne-am gândit vreodată că vom experimenta atâtea schimbări neașteptate: distanțarea socială, restricții, îngrijorare pentru cei dragi și pentru propria sănătate, pierderea locurilor de muncă. Oricât de puternici am fost până acum, 2020 a dovedit că putem mult mai multe.

Ceea ce trăim în prezent este o schimbare foarte mare.

Este posibil să nu ne putem aminti nici măcar lucrurile bune care ni s-au întâmplat anul acesta. Totuși, doar momentele grele, dificile din viața noastră ne învață cele mai impresionante lecții. Să nu uităm cu cine și cum petrecem fiecare clipă din viața noastră. Orele, zilele, anii trăiți nu mai pot fi returnați.

Prin urmare, este foarte important să fim recunoscători în fiecare dimineață că ne-am trezit și respirăm. Că nu suntem singuri, că nu suntem fără ajutorul celor dragi. Da, încă mai suntem triști, anxioși și sufletul ne este înfrigurat de tot ce se întâmplă, dar asta înseamnă că, în ciuda tuturor dificultăților, suntem mai puternici.

Orice ne-a pregătit viața, vom găsi în continuare curajul să continuăm drumul nostru și ne vom întâlni în fiecare zi cu credința și speranța. Viața este imprevizibilă, dar, fără îndoială, viața este magică. Deși acum asupra noastră atârnă un nor de furtună, acest lucru nu va dura la nesfârșit. 2020 nu a fost cel mai grozav an, dar atitudinea noastră față de tot ce ne înconjoară depinde doar de noi înșine.