Câteodată să fii liberă nu înseamnă să pleci, ci să poți să rămâi

Mă gândeam ce le face pe femei să se declare libere: posibilitatea de a fi singure sau fericirea de a fi alături de cineva și a trăi liber? Multe femei cred că libertatea ține de o manifestare solitară în viață, cred că dacă nu te implici în relații, nu interacționezi cu bărbați și nu încerci să unești două vieți, ești mai sigură pe tine. Însă cert e că până și cea mai independentă femeie până la urmă vrea să împartă fiecare zi cu un om drag.

Atunci de ce să negi dorința unei fericiri comune? E adevărat, uneori din lipsă de reciprocitate, din lipsă de încredere și iubire pleci. Pleci, pentru că nu mai găsești sprijin și nu mai recunoști omul de altă dată în omul care acum ți-e alături. Dar asta nu înseamnă că plecarea îți va aduce libertatea mult dorită. Dimpotrivă, se întâmplă să suferi după, să regreți o viață, să te zbați în mocirla unui suflet plin cu amintiri reci. De asta libertatea adevărată nu e când pleci, dar când rămâi și ești sigură că vei fi fericită.

Trăiește viața după propriile reguli, dar nu te împotrivi să te regăsești în lumea altui om. Găsește motivele tale de fericire, dar nu refuza o fericire comună. Fii liberă și fă ceea ce-ți place, dar uneori acceptă o lume în doi, o lume în care libertatea vine din dragoste și din acceptare. Găsește soarele în sufletul tău, dar nu te opri să-l împarți cu un om drag.

Câteodată să fii liberă nu înseamnă să pleci, ci să poți să rămâi. – citat cu autor anonim