„Câteodată e mai bine să pierzi ceva frumos decât să nu-l fi avut niciodată”

Gândurile noastre sunt suma amintirilor pe care le-am trăit. Amintiri ce ne trezesc în interiorul nostru un amalgam de sentimente profunde, frumoase, delicate. Trăim din amintiri, din momente petrecute cândva demult, care nu se vor mai întâmpla niciodată. Tot ceea ce s-a întâmplat atunci: zâmbete, iubire, nebunie, a fost atunci și acolo. Acum e aici și atât. Nu putem reîntoarce nimic din ceea ce a existat, fiindcă urmează o altă etapă.

Frumosul care și-a făcut loc în viața ta a fost unic, perfect, extraordinar. Te-ai bucurat de zâmbetul omului drag, de doi ochi care aveau culoarea cerului senin, de un sărut care avea gust de căpșuni, ai alergat prin iarbă și te-ai aruncat în brațele mării tulburate. Iar toate astea te-au ajutat să realizezi că fericirea constă în lucruri mărunte. Fericirea e prezentă atunci  atunci când sufletul e împăcat, iar fiecare acțiune nu e făcută din obligație, dar din dragoste. Tot ce ai cunoscut, ai văzut, ai iubit și ai trăit – s-a meritat.

Starea de împăcare, de plăcere, de liniște simțită atunci e o amintire acum. Ți-a trezit sentimente, te-a ajutat poate să te descoperi sau să visezi altfel: cu ochii deschiși. Dacă nu am gusta dintr-un frumos extraordinar, perfect pentru noi și apoi pierdut printre bagajele cu memorii, am tânji după el, ne-am simți ca o barcă singură în nemărginirea oceanului. Am avea sufletul îndurerat, fiindcă nu a cunoscut sublimul. Trăiește-ți frumosul, e prezent în viața ta, pentru că tu ai nevoie de el.

„Câteodată e mai bine să pierzi ceva frumos decât să nu-l fi avut niciodată.”- Rowwen Heze