fb

Câte kilograme are dragostea?

Dragostea nu se trăieşte pe fire albe, ea nu vine la oră programată şi nici nu are de gând să-ţi facă poftele, modelându-se după niște parametri nedefiniți.

Dacă între două ridicări de sprânceană, o privire aruncată pieziș și o mână ce se întinde să apuce un sân se află și altceva, se prea poate ca dincolo de ușă să te aștepte un răspuns.

Dragostea nu mușcă…

Și cu siguranță dragostea nu se arată întotdeauna pe corpul unor top-modele și nu se îmbracă de fiecare dată în hainele acestora, chiar dacă au și ele dragostea lor. Ceea ce vezi pe stradă, la colț de intersecție, prin parcuri și la un răsărit de soare, toate aceste forme au mai mult succes să se definească ca dragoste. O dragoste reală. Firească. De zi cu zi.

Cu tot cu zbârcituri și cu tot cu rimelul pe jumătate șters. Dragostea doar există și sub o fustă mulată perfect, și între limitele unui pantalon mai strâmt. Pentru că fizicul este mai puţin decât o emoţie, iar dragostea este mai mult decât fizic. Atâta timp cât încape în tine un kilogram de tortă, va încăpea și un kilogram de fericire.

Slăbiciuni…

Să fim serioși, dacă un bărbat va spune unei femei că este „grasă”, cine va fi de vină că acesta va fi scuipat în ochi: femeia sau bărbatul? Pe de o parte, sunt și alte modalități să spui ”grasă” unei femei. Pe altă parte, dacă tot ce ai de spus aceleiași femei se rezumă la un cuvânt, nici cea mai mare calitate de bărbat îndrăgostit nu poate compensa ceea ce femeile numesc simplu: comunicare.

Dedicație. Recunoaștere. Cum poți să te iei de o femeie și de exteriorul ei dacă în tine gândurile umblă haotic iar mușchii încă nu au bătut la ușă? Bărbații vor corpuri perfecte pentru femei și femeile vor corpuri perfecte pentru ele însăși. Doar că ambii vor din motive diferite. Și de cele mai multe ori femeile sunt cele care vor mai mult decât se poate și decât trebuie.

#Despredragostealtfel…

Dragostea este mai ușoară decât o pană de pasăre când o trăiești simplu și mai grea decât plumbul când începi să o numeri, să o socoți și să-i afli neajunsurile. Atunci când tremură în brațele tale, atunci când te roagă să o săruți haotic, atunci când îți dai seama că neajunsurile de fapt sunt cea mai mare calitate, abia atunci kilogramele devin un termen abstract. Vezi bine, creierul omului câtărește puțin peste un kilogram, iar inima și mai puțin. Iar până la urmă contează ce se află în creier și în inimă și nu în alte părți ale corpului.

Câte kilograme are dragostea? Nici unul. Și toate kilogramele din lume. Contează ce faci cu ele și cum le înțelegi.