Cât ne costă decizia de a rămâne într-o relație, atunci când ar trebui să plecăm imediat

Atunci când decidem să rămânem într-o relație condamnată la durere și suferință, cu o persoană care în mod clar nu îi pasă deloc cum ne simțim și ce simțim, care nu se interesează de sentimentele noastre, suntem atrași într-un val care nu duce decât la înec.

O asemenea relație afectează negativ atât bunăstarea noastră psihologică, cât și sănătatea noastră fizică. În adâncul inimii noastre ne dăm foarte bine seama că unele relații pur și simplu nu au viitor. Nu trebuie să rămânem într-o relație doar din motive de comoditate sau pentru că ne este teamă de ce va spune lumea.

Asemenea relații pur și simplu nu au viitor. Doar din cauza fricii, tristeții și alte asemenea emoții noi nu putem să ieșim dintr-o astfel de relație, care ne înlănțuie pentru totdeauna. De foarte multe ori, aceste emoții negative le simțim înainte de a intra într-o relație. Din cauza asta, ajungem să fim nepăsători și imprudenți atunci când alegem partenerul de viață.

Ne transformăm în persoane care doar pot lua, dar nu și oferi, pentru că intrăm în niște relații care nu ne permit să ne arătăm creativitatea, care ne blochează și nu ne mai putem controla emoțiile. Devenim dependenți de vechi modele de comportament, în loc să le schimbăm și să vrem să aducem ceva nou în viața noastră.

Durerea emoțională pe care o simțim ne face să ne mințim pe noi înșine, chiar de la începutul unei relații și până la sfârșitul ei. Fugim de propriile instincte, ne opunem logicii lumești și ignorăm existența noastră ca persoană integră și independentă. Sacrificăm propria noastră integritate doar pentru ca să rămânem lângă cineva de care ar fi trebuit să fugim.

Viețile noastre devin false și superficiale

Noi înșine,prin propriile noastre fapte punem obstacole în drumul pe care ar fi trebuit cu adevărat să mergem. Ne lipsim de visele noastre, ne înecăm gândurile bune, ardem aripile cu care zburam sus, în siguranță.

Am încetat să avem grijă de noi, am devenit mult mai reci cu ceilalți din jurul nostru, suntem indiferenți de tot ce se întâmplă. Toate aceste lucruri sunt din cauza că ne-am agățat de o relație moartă, fără viitor.

Tot ceea ce azi simțim duce doar la durere și suferință. Viața noastră nu mai corespunde unui ideal, unei fericiri. Când dăm față cu adevărul, fugim de el, îl ignorăm.

Pentru a obține o relație frumoasă cu noi înșine trebuie să muncim din greu. Dar când vom obține sentimentul de libertate, sentimentul oportunității de împăcare cu sine însuși, fiecare clipă își merită efortul. Să ignorăm întunericul din jurul nostru, să eliminăm toxina care ne otrăvește inima și sufletul, să îngropăm frica și dependența.

Să ne urmăm instinctele, să alegem doar emoțiile pozitive și luminoase. Suntem departe de a fi imediat pregătiți pentru acest lucru, dar calea fără minciuni, fără suferință, fără dependență durează chiar ani de zile. Nu există plăcere mai mare decât să trăim o viață adevărată, liberă, frumoasă și fericită!

De îndată ce sufletul nostru va fi purificat de toate emoțiile negative pe care le-am trăit până acum, vom fi mai onești, mai sinceri cu noi înșine, mai liberi pentru exprimare. Niciodată nu e târziu pentru o schimbare.