“Cât de puternică nu ar fi o femeie, ea mereu vrea alături un bărbat mai puternic ca ea. Și nu pentru ca el să-i fure libertatea, dar pentru ca să-i dea dreptul să fie slabă

Nu există femei puternice și femei slabe. Dar există femei alături de bărbați care le permit să fie în diferite feluri. Într-o relație adevărată el va căuta să fie protector și ea să asculte. Asta nu înseamnă că el va fi mai dominant, mai dur sau mai liber, ci mai bărbat. Adică atunci când ea va avea nevoie de un umăr de nădejde, de un sfat mai direct, de o observație chiar, le va găsi la el. Femeile pot fi puternice când își văd de viața lor, când înfruntă greutăți, când sunt singure, dar nu alături de bărbatul lor. Pentru că dincolo de iubire este aprecierea omului de alături. Este el capabil să te liniștească, să te ajute, să te facă chiar să îl asculți sau nu? Lipsa de bărbăție e la fel ca și lipsa de feminitate: la un moment dat începi să dorești altceva, acel fel de bărbat corect, puternic, de încredere.

Cât de puternică nu ar fi o femeie, ea mereu va dori să fie moale și caldă alături de bărbatul ei. Dincolo de momentele în care împreună decid, împreună construiesc sau împreună iubesc, sunt momentele de încredere. Secunda aia în care știi sigură că îndiferent de orice el te va proteja, că chiar și atunci când tu nu o să știi, el va ști. Că poți să nu duci grija zilei de mâine, pentru că mâine va fi același bărbat corect alături. Femeile adoră să trăiască senzația de liniște când pun capul la pieptul lui. Când vin obosite acasă după o zi grea și e suficient să primească un sărut pe frunte și o îmbrațișare ca să treacă totul. Cum va putea bărbatul care e mai slab în fața unei femei să ofere liniște? Atunci ea va căuta să rezolve singură, să reproșeze sau să plece, dar nu să fie caldă și moale în brațele lui. De asta bărbații siguri pe ei și de încredere sunt cu un cap peste restul.

Cât de puternică nu ar fi o femeie, ea va avea momentele ei de slăbiciune pe care le va arăta doar în fața bărbatului potrivit. Pentru că o femeie care nu este dulce, gingașă și caldă are un minus de feminitate sau un minus de bărbăție alături de ea. Pentru că în relațiile de durată bărbatul știe să liniștească și femeia știe să aducă dulcegării. Pentru că în relațiile de-o viață bărbatul e puternic și femeia e caldă. Pentru că dragostea întotdeauna a avut nevoie de slăbiciune și putere deopotrivă. Important e cine și cu ce vine în relație. De asta o femeie alături de un bărbat de încredere e fericită, de asta un bărbat alături de o femeie dulce e împlinit.

“Cât de puternică nu ar fi o femeie, ea mereu vrea alături un bărbat mai puternic ca ea. Și nu pentru ca el să-i fure libertatea, dar pentru ca să-i dea dreptul să fie slabă.” – Erich Maria Remarque