Căsătorește-te din dragoste, din atașament sau din motive de fericire și niciodată nu te căsători din interes, din obligație sau din plictiseală

„Căsătorește-te cu ăla, că e bogat.” „Să-ți pună inel pe deget doar iubirea ta adevărată.” Să nu îndrăznești să fii cu el, că nici nu știi ce pierzi.”… Probabil mulți ți-au dat „sfaturi” și tu nu ai ascultat pe nimeni. Ai zis că viața ta e viața ta și-ți construiești prezentul și viitorul cum crezi mai bine. Și bine ai zis. Doar că ce s-a întâmplat după nu a fost nici pe departe ceea ce ai dorit. Ți-ai promis să găsești un om alături de care să fii din dragoste și ai pus interesul în capul lucrurilor. Ai încercat să cauți motive de fericire lângă el și ai găsit doar obligații. Și asta pentru că ai pornit greșit să construiești.

E diferită relația de familie. E diferită relația de căsătorie. Te căsătorești după ce ești sigur că ești în cea mai frumoasă relație, alături de cel mai drag om. Altfel nu merge. Se rupe după un timp. Asta nu ți-o spun doar eu, asta e certitudinea atâtor de multe cupluri care s-au despărțit dintr-un simplu motiv: nu s-au iubit, nu s-au ascultat, nu au comunicat sau au pus alte păreri și interese în prim plan. Înțelegi?

Tu alegi lângă cine să fii. Dar dacă ai o relație cu un indiferent, nu te aștepta ca după ce te căsătorești cu el să primești atenție mai multă sau să asculți declarații de dragoste. Nu va fi asta. Și invers, dacă te căsătorești din interes, nu căuta povești de iubire îmbibate cu valută. Între doi oameni care decid să-și unească destinele trebuie să fie mai mult decât atracție. E atașament, e pasiune, e încredere, e dragoste. E fericirea de a întâlni în fiecare dimineață zorii și a trăi fiecare apus. Altfel tot acei doi oameni riscă să fie împreună pentru că așa vor părinții, așa vor circumstanțele, așa vrea doar unul din ei și celălalt cade în plasă. Și nu e corect. Și e fără viitor. Sau cu viitor și cu multe dezamăgiri. Deschide bine ochii când decizi să fii alături de cineva înainte și după altar. Păstrează alături un om corect, fii un om corect și trăiți dragostea împreună.

Căsătorește-te din dragoste, din atașament sau din motive de fericire și niciodată nu te căsători din interes, din obligație sau din plictiseală.