Carl Jung și psihologia bărbatului-copil

În zilele noastre, bărbații-copii sunt destul de frecvenți. Ei sunt cei care locuiesc mult timp cu părinții, dar și suferă mai mult decât sunt dispuși să recunoască acest lucru.

Renumitul psihiatru și psihanalist elvețian Carl Jung a studiat foarte bine subiectul „bărbatului-copil” și descoperirile sale sunt foarte interesante. În ceea ce privește dinamica relațiilor interne, creșterea care nu corespunde dezvoltării corecte a copilului poate duce la formarea așa numitului complex „bărbat-copil”.

De exemplu, dacă tatăl nu oferă mamei sprijin emoțional și atenție, ea ar putea începe să le caute la copil. Va crea astfel o conexiune mai profundă decât este necesar. Așadar, o mamă poate deveni prea grijulie și își „poate sufoca” fiul cu atenția în exces.

Îl leagă emoțional de ea

Face imposibilă scăparea fiului de sentimentul de dependență. Fiind copilul unei astfel de mame, băiatul pur și simplu nu va putea trăi singur. Mama va fi cea care îi va corecta în mod constant toate greșelile.

Va lua deciziile cele mai importante în locul fiului. Dar toate acestea se vor întâmpla atât timp cât fiul îi va permite acest lucru. Gândurile de a scăpa dintr-o astfel de legătură toxică sunt foarte profunde.

Realizarea lor poate părea absolut imposibilă pentru unii. Ideea este că mamele care cresc copii și-i fac dependenți de ele fac acest lucru foarte conștient. Chiar dacă nu recunosc acest lucru.

Fiii lor nu pot găsi adevărata fericire în afara aripilor mamei. Anume mama este cea care îi împiedică să facă asta. Complexul mamei este foarte șocant.

Unii bărbați sunt cu adevărat incapabili să atingă maturitatea psihologică. Cauza este lipsa unui tată și a ceea ce au nevoie de la el. Dar pentru o viață de succes, pentru independență și responsabilitate, bărbatul-copil trebuie să scape de această dependență pe care o simte mama sa față de el.

Acest lucru va impune anumite cerințe dure din partea bărbatului. Curaj, determinare, rezistență, în schimb va primi libertate fizică și emoțională, capacitatea de a lua independent decizii, determinarea de a pune toate lucrurile pe linia lor de plutire după propria dorință și alegere.