Carl Jung: ,,Dacă cel puțin 4 dintre aceste trăsături te caracterizează, ai una dintre cele mai rare personalități din lume!”

Carl Jung, unul dintre cei mai controversați psihanaliști ai secolului XX, a lansat conceptul de INFJ (germ.). Savantul era convins că individul INFJ, adică omul introvertit, intuitiv, emotiv și critic, reprezintă cel mai rar tip de personalitate din lume. Astăzi această teorie se bucură de o popularitate imensă în occident.

În acest sens, vă prezentăm o serie de trăsături de caracter, explicate de marele Jung, care definesc personalitatea de tip INFJ. Dacă cel puțin patru dintre ele vă caracterizează, există o șansă mare că sunteți unul dintre cei mai deosebiți oameni de pe planetă.

Iată care sunt acestea:

1. Ei sunt întotdeauna pregătiți să muncească din greu, pentru a-și realiza scopurile.

Ei știu că nu există drumuri scurte când e vorba de succes. Da, ei știu și cum să se relaxeze, doar că nu ezită să-și îndeplinească sarcinile la timpul potrivit.

2. Ei își ascultă ÎNTOTDEAUNA vocea lăuntrică. Indiferent de gradul de inteligență pe care îl posedă, ei nu încredințează deciziile nimănui în afară de propria lor intuiție. Ei știu că adevărul se ascunde în sufletul lor.

3. Acești oameni nu au nevoie de mulți prieteni. Ei nu suportă să aibă multe relații inter-umane superficiale. Pentru ei este importantă conexiunea emoțională profundă, de aceea ei aleg foarte atent oamenii, care fac parte din viața lor.

4. Acești oameni sunt extraordinar de empatici. Ei simt suferința și beatitudinea omului de lângă ei cu toată făptura lor. Ăsta e un alt motiv de ce aceștia evită comunicarea cu prea mulți oameni – asta le ajută să-și salveze energia, izolându-le de la supraîncărcare emoțională.

5. Datorită intuiției lor dezvoltate și empatiei fascinante, oamenii de tip INFJ depistează foarte rapid minciunile, justificările și oamenii falși.

6. Întrucât au o sensibilitate interioară fascinantă, deseori descoperim artiști de tot ordinul printre acești oameni. Ei văd lumea altfel și au curajul de a le vorbi, prin artă, și celorlalți despre asta.

7. Acești oameni nu tind să devină lideri, dar odată ce li s-a încredințat o responsabilitate, ei vor demonstra o competență elegantă în tot ce fac, devenind un adevărat model pentru toți cei din jur.

8. Nimic nu-i sperie pe acești oameni.

Lor nu le este frică de probleme, pentru că ei știu că vor putea face față tuturor primejdiilor, dacă vor păstra calmul.

9. Acești oameni sunt foarte selectivi în distribuirea și valorificarea energiei lor lăuntrice. Ei nu își pierd timpul și nu își irosesc sufletul pe lucruri inutile.

Câți dintre voi au personalitate de tip INFJ?  Lăsați-ne să știm în comentarii sau în grupul nostru de pe Facebook Discuții De Vorbă cu Tine?