Care sunt limitele pe care trebuie să le aibă o femeie demnă

Se spune că o femeie nu trebuie să aibă limite în dragoste. Aici merge vorba despre noțiunea romantică a iubirii, despre intențiile bune și sentimentele de altruism. Doar că toate acestea nu au vreo legătură cu adevărul. Dragostea nelimitată nu va duce la nimic bun. Dacă nu vei ști să respecți limitele într-o relație romantică, rezultatul final este epuizarea, dificultatea de a lua decizii și incapacitatea de concentrare.

Femeia care se respectă întotdeauna are o stimă de sine ridicată, motiv pentru care este foarte important să stabilească anumite limite. Cu ajutorul acestor limite, nu doar că vei învăța un bărbat cum să te trateze, dar vei câștiga și o încredere mai mare în sine. Limitele pot fi atât de puternice încât, odată stabilite, te vor putea ajuta să creezi iubirea pe care o dorești și o meriți. Iată câteva moduri cum să stabilești limitele personale.

1. Separă comportamentul de personalitatea omului

De regulă, acest punct este trecut cu vederea. Uneori, inevitabil, te afli într-o situație în care partenerul tău a făcut ceva greșit sau s-a comportat urât. Vezi totuși dacă așa este el de fiecare dată sau doar a greșit în acel moment.

Acum poți alege să fii supărată doar pe comportamentul lui, nu și pe el însuși sau să fii supărată pe situația creată în general. Este foarte important să dezvolți abilitatea de a spune unei persoane cum trebuie să se comporte față de tine pentru a nu te supăra, dar fără a rupe relația dintre voi.

2. Intimitatea

Dacă crezi că nu e momentul potrivit pentru asta sau pur și simplu nu ai chef, trebuie să stabilești limite. Spune-i partenerului ce vrei, cum și când. Doar pentru că ați ieșit la întâlnire, a plătit pentru cină sau ți-a cumpărat un cadou, nu înseamnă că trebuie să răspunzi. Fii demnă și stabilește limite clare și nu avansa într-o relație cu un bărbat până nu ești convinsă că relația merită. Dacă îți place un tip, dar crezi că este prea devreme pentru o nouă etapă, arată-i cum te simți, dar spune-i că încă nu ești pregătită pentru așa ceva. Dacă și el te place, va fi de acord să aștepte.

3. Vorbește despre ceea ce vrei

Într-o relație, e bine să vorbești direct și fără ocolișuri. De ce? Pentru că, în cea mai mare parte, bărbatul comunică astfel. El este obișnuit să fie clar despre ceea ce trebuie să facă, despre ce are nevoie cealaltă persoană și de responsabilitatea lui. Dacă vei stabili limite, dacă vei spune ce vrei de la el acum, dar și pe viitor, vei defini sfera responsabilităților sale și îi vei transmite gândurile. Nu trebuie să te temi că îl vei speria sau că vei pune presiune asupra lui, pentru că astfel vei înțelege dacă este bărbatul din viața ta pregătit pentru ceva serios.

4. Mediul online

Mare parte din viața noastră de azi, inclusiv relațiile, sunt acoperite pe larg de rețelele de socializare. Și aceasta este o altă limită pe care trebuie să o stabilești. Dorești să împărtășești viața ta personală în mediul online? Explică bărbatului din viața ta ce părere ai despre social media, care este scopul tău. Într-o relație, tu și partenerul tău trebuie să vă simțiți în siguranță. Capacitatea de a stabili limite este exact ceea ce distinge o femeie demnă din mulțimea de femei.

5. Respectarea limitelor

Nu este suficient doar să stabilești limite, trebuie să le mai și pui în aplicare. Când îi spui iubitului tău că nu vrei un anumit lucru, dar accepți oricum, vei crea o concepție greșită despre tine. Respectă propriile reguli, iar acest lucru va deschide ușile dragostei. Respectând limitele, vei învăța să tratezi corect la rândul tău nu doar pe bărbatul drag, dar și pe toți cei din jur. Concentrează-te pe nevoile și dorințele tale, fii gata să pleci dacă vei crede că partenerul are un comportament inacceptabil sau dacă bărbatul din viața ta nu respectă așteptările pe care le ai.