Când unui bărbat nu-i pasă dacă vei pleca pentru totdeauna

Alergi cu disperare după atenția lui, cauți soluții să-i demonstrezi cât de mult contează pentru tine, crezi că nu oferi suficient de mult și ți-e frică să-ți imaginezi viața fără el alături. Iubești din toată inima, dar ai atât de multe dovezi că nu-i pasă deloc.

Poate nu și-a dorit niciodată o relație serioasă, poate pur și simplu trăiește aventura și nu vrea să se complice mai mult, a înțeles că poate profita de slăbiciunile tale, poate obține tot ce își dorește fără eforturi mari. Tu ești gata să accepți acest scenariu toxic.

Doar că atitudinea lui egoistă nu se oprește aici. Din moment ce și-a confirmat că nu contezi pentru el, orice gest este făcut în favoarea lui, orice experiență trebuie să-i aducă bucurie, orice efort trebuie compensat cu dovezi de afecțiune.

Pur și simplu profită de tine și poartă măștile potrivte, pentru a te cuceri în mod superficial, pentru a te impresiona prin manifestări false, pentru a te convinge că anume el este omul de care ai nevoie, de dragul lui trebuie să renunți la tot.

Totuși, acest comportament va dispărea imediat cum se va plictisi, sau când va găsi altă aventură. Atunci nu-i va păsa de tine și de emoțiile tale, nu se va întreba cât de mult te doare sufletul și cât de mult ai investit în această relație.

Pentru el relația nici nu a fost. Ai rămas o variantă de rezervă, o emoție temporară, iată de ce îi va fi atât de ușor să se îndepărteze atunci când se vor complica lucrurile, să fugă pe ușa din spate atunci când îl vei provoca să fie responsabil.

Îți va spune câteva minciuni și te va lăsa să pleci

Nu-i pasă dacă într-o zi vei refuza să fii aproape. Pentru el emoțiile sincere nu contează, îmbrățișările nu au valoare. Dincolo de câteva complimente superficiale, nu există acele sentimente sincere, nu există atașament și conexiune emoțională.

A ales dintotdeauna să se gândească doar la propria stare de bine, să vadă în fiecare acțiune o modalitate de a-și realiza visurile, să-ți desconsidere alegerile și să-ți umilească felul de a fi. A ales să pună presiune inutilă, să te judece în orice moment.

El nu poate altfel, nu poate fi acel bărbat matur emoțional, grijuliu și de încredere. Nu știe cum să aducă siguranță în relație, știe doar să ia din liniștea ta interioară, să trădeze tot ce este mai scump pentru tine, să-ți vorbească urât.

Un asemenea bărbat nu poate să-și imagineze un viitor comun, nu vrea să construiască o lume a voastră, nu are cum să pună starea ta de bine în fața așteptărilor lui. Tu ești doar o resursă de admirație, susținere, iubire oarbă.

Nu-i pasă, nu ține cont de o realitate tristă, acolo unde suferi de fiecare dată, acolo unde există frică în sufletul tău, acolo unde te sufoci în propriile iluzii. Dimpotrivă, profită de această situație, inventează tot felul de scenarii toxice.

Nu accepta în viața ta un bărbat manipulator, care refuză să-și asume pe deplin rolul de partener, care judecă și îți critică fiecare pas, care îți controlează lumea și nu-l interesează că, într-o zi, ai putea pleca pentru totdeauna.

© De Vorbă cu Tine