Când un bărbat începe să regrete atât de mult că te-a pierdut

Regretul lui nu este întâmplător, nu este o emoție de moment, o confuzie. Este felul în care a înțeles un adevăr important: contezi pentru el mai mult decât orice, acele experiențe trăite împreună au fost unice, povestea voastră nu poate fi comparată cu nimic.

Dincolo de orice dorință de rătăcire sau răzbunare, dincolo de libertatea trăită și eliberarea simțită în acea clipă, există acea liniște și certitudine în sufletul lui, când descoperă recunoștința și admirația față de un fel de a fi, față de lumea ta.

Acum îi pare rău: pentru toate gesturile nepotrivite, pentru cuvintele care au durut atât de mult, pentru zilele în care nu a fost alături, pentru tot ce s-a întâmplat într-un mod egoist, pentru dorința de control și pentru egoism.

Știe că totul ar fi altfel acum, este sigur că iubirea ta nu a fost o amăgire, implicarea ta nu a fost falsă, dorința ta de a fi bine nu a ascuns interese. Pur și simplu ai ales să-l iubești și să-l înțelegi cu adevărat, ai ales să trăiești omul și relația.

Acele amintiri din trecut, acele îmbrățișări, acele discuții despre orice, acea poveste crescută în timp îl conving că totul a fost real, sincer. Tu îi oferea întreaga lume, el era gata să vină alături doar în momente de rătăcire, de neputință.

Regretă, asumându-și comportamentul toxic de atunci, sau imaturitatea emoțională, sau alegerile făcute în defavoarea voastră. Regretă fiecare gest care te-a îndepărtat de el, știe că au fost suficiente, știe că au adus durere în inima ta.

Acum suferă

Descoperă în interiorul lui atât de multe motive să schimbe ceva, să fie recunoscător pentru tot ce a trăit, să lupte cu toate forțele pentru iubirea voastră. Uneori însă este prea târziu, uneori nu mai are rost, uneori pur și simplu nu mai e loc pentru nimic.

Atunci regretul devine infinit. Știe cât de specială erai, cât de frumoasă era lumea ta, știe cât de mult îl provocai să fie mai bun, mai asumat și mai corect, cât de importantă era susținerea ta, cât de adevărate erau cuvintele tale.

Această realitate este copleșitoare, ea poate înlocui orice altă dorință, poate transforma decisiv omul. El renunță la orice orgoliu și interpretare, pur și simplu recunoaște cât de singur se simte, ar fi gata să dea totul pentru o nouă șansă.

Tu l-ai înțeles cu adevărat, fără a încerca să-l schimbi, să-i impui anumite comportamente, să-l forțezi sau să te joci cu emoțiile lui. L-ai ajutat să-și deschidă sufletul, să aibă încredere, să nu renunțe atât de ușor, să creadă în propria lume.

Sunt emoții care nu pot fi uitate, nu pot fi înlocuite. Sunt experiențe care vindecă orice durere și anulează orice moment rătăcitor. Atunci ignora totul, credea că va găsi altă poveste și altă energie, acum știe cât de unic este Universul tău.

Regretă tot ce nu a fost spus, toat gesturile nepotrivite, acele intenții egoiste. Tu l-ai descoperit cu adevărat, l-ai iubit enorm, l-ai acceptat în lumea ta. A greșit, te-a pierdut, pentru totdeauna.

© De Vorbă cu Tine