Când un bărbat căsătorit se îndrăgostește de altă femeie

Fidelitatea este elementul de bază într-o relație fericită. Ea confirmă ambilor parteneri că lucrurile merg în direcția corectă, că persoana iubită a fost și rămâne cea mai importantă, că există încredere și comunicare eficientă. Dar nu de fiecare dată este la fel.

Se întâmplă ca bărbatul să aibă sentimente puternice pentru altă femeie. Poate că nu-și va da seama de acest lucru de la început, poate va refuza să conștientizeze acest adevăr. Dar în inima lui își va face loc altă persoană. Ce anume l-a provocat?

1. Nu își mai iubește soția. În interiorul său se eliberează, încet și sigur, cel mai important loc: al femeii iubite. Doar că această persoană nu mai este soția. Ceva s-a rupt în timp, ceva nu a funcționat, ceva nu a fost spus până la capăt.

Atunci bărbatul își permite să se elibereze emoțional de soție, chiar dacă trăiesc în aceeași casă și împart aceleași amintiri. El vrea să descopere și să se atașeze din nou de cineva, sau această conexiune proaspătă se întâmplă absolut imprevizibil.

2. Nevoia de a fi iubit și înțeles. Această îndrăgostire este un proces care a început mult timp în urmă, atunci când nu a mai simțit sinceritate din partea soției. Nu s-a mai regăsit alături de ea. Dar, și mai important, a înțeles că nu este iubit.

Această femeie îl acceptă așa cum este el. Îi îmbrățișează suferința, greutățile și le tranformă în scrum. Îi oferă aripi, de fiecare dată când se simte doborât. Ea îi aprobă alegerile și deciziile, lucru care nu se întâmpla în căsnicie.

3. Este un bărbat slab

La prima privire mai specială din partea unei femei, acest bărbat cedează. La prima atingere, scenariile deja încep să fie construite. El nu își poate controla emoțiile și nu poate face diferența între pură pasiune și sentimente puternice.

Deja se imaginează alături de această femeie. Deja își planifică unele călătorii, pe care nu și le-a permis până acum. Este momentul potrivit să se rupă emoțional de soție, să spună tot ce are pe suflet, să tragă linia și să meargă mai departe.

4. Atracția se transformă în ceva mai mult. La început pur și simplu o considera frumoasă. O admira pentru felul ei de a fi, pentru felul în care comunica. Apoi, cu fiecare discuție în plus, o privea altfel, cu ochii unui bărbat îndrăgostit.

Nici nu și-a dat seama când pasiunea a devenit constantă, apoi s-a transformat în obsesie. O voia aproape, căuta motive să-i vorbească. S-a atașat de lumea ei, voia să facă parte din ea. Nu mai putea da înapoi.

5. Criza vârstei. Ajunge la ai săi 40 de ani și se întreabă ce a reușit în viață. Oare mai este atrăgător pentru o femeie? Oare mai poate cuceri, se mai poate bucura de această viață? Monotonia, oboseala îl provoacă să iasă din această stare.

Firește, poate fi doar un pretext să evadeze, să se detașeze de responsabilități, să trăiască din nou emoția băiatului fără griji, îndrăgostit și cuceritor.

© De Vorbă cu Tine