Când un bărbat căsătorit se îndrăgostește de altă femeie

Pentru unii, căsătoria este pentru totdeauna. Alții se căsătoresc prea devreme, prea în grabă și, drept urmare, relația se încheie printr-o despărțire. De asemenea se poate întâmpla să te căsătorești, apoi să întâlnești adevărata dragoste.

Desigur, un bărbat căsătorit ar trebui să-i fie fidel soției sau, cel puțin, să-i mărturisească sincer îndoielile. Dar de ce uneori totul merge pe dos? Ce îl face pe un bărbat căsătorit, care inițial și-a dedicat viața unei femei, să se îndrăgostească de alta?

1. Nevoi emoționale.

În mod inconștient, el poate căuta ceva mai mult în altă parte. Unele femei, fără să-și dea seama, caută relații cu bărbați care sunt precum tatăl lor. Ceva asemănător i se poate întâmpla și unui bărbat.

Dacă soția nu îi acordă bărbatului grija de care are nevoie, acest lucru îl poate provoca să caute această legătură emoțională cu altă femeie, similară mamei lui. Va căuta femeia care va fi capabilă să-i ofere sprijinul emoțional de care are nevoie.

2. Satisfacție emoțională.

Spre deosebire de nevoile emoționale, căutarea satisfacției emoționale înseamnă a dori să te simți bine. Un bărbat care caută o relație în afara căsătoriei poate să nu simtă acea satisfacție emoțională față de soția sa. Poate că este nefericit sau poate că are o mulțime de probleme în căsătoria sa.

Poate că s-a căsătorit prea devreme și nici nu a avut suficient timp să se cunoască cu soția sa. Dacă un bărbat căsătorit se îndrăgostește de altă femeie sau are o aventură secretă, poate încearcă pur și simplu să obțină în acest fel satisfacție emoțională.

3. Intimitate

Uneori, un bărbat căsătorit caută o relație în afara căsătoriei din simplul motiv că soția sa nu poate sau nu vrea să accepte intimitatea. Astfel de povestiri încep de obicei cu o comunicare întâmplătoare sau un flirt ușor, care se dezvoltă în ceva mai mult. Uneori, chiar și acei bărbați care sunt în căsătorii fericite caută astfel de relații.

4. Îmbunătățirea stimei de sine.

Bărbații adesea au o aventură deoarece acest lucru le oferă sentimente plăcute sau uitate de mult. Poate că sunt căsătoriți de prea mult timp, iar scânteia dintre soți a dispărut demult. În așa cazuri, bărbații au nevoie de sentimente pe care le-au trăit cândva. În loc să depună eforturi și să reanimeze focul pasiunii, unii bărbați decid să înceapă o relație secretă. Î

5. Dragoste.

Se întâmplă ca un bărbat să-și dea seama că nu-și mai iubește soția. Poate s-a căsătorit când era prea tânăr și fără experiență. Sau a ales singura fată cu care a avut o relație. Din acest motiv, unii bărbați se îndrăgostesc de alte femei, deoarece sunt pe aceeași lungime de undă cu ele și împărtășesc obiective și interese comune ale vieții.

Indiferent de motivul care îl provoacă pe un bărbat să se atașeze de o altă femeie, importantă este comunicarea cu femeia de alături, clarificarea tuturor necunoscutelor, găsirea unor soluții. Chiar dacă acea soluție presupune despărțirea, există întâi de toate respectul și recunoștința pentru partener.

Sursa :