fb

Când trebuie să pleci dintr-o relație

Credeai că-ți voi da 10 motive să pleci din relația în care ești? Credeai că te voi obliga să lași trecutul în urmă sau să contruiești viitorul, alături de un om corect? Credeai că-ți voi spune când să nu mai fii alături de cineva? Și eu credeam, până să încep să scriu asta. Să pleci poți acum sau peste câțiva ani. Sau niciodată. Să cauți motive poți acum și în toate zilele care vor urma. Sau poți să transformi motivele în momente de legătură. Tu decizi. Tu suporți consecințele.

Înainte să te întrebi când să pleci din relația în care ești, te rog să te întrebi de ce te-ai implicat în această relație. A fost un moft? O condiție? Dragoste la prima vedere? A fost reciproc sau ți-ai zis că toate se vor aranja pe urmă. Vezi bine, nu totul se aranjează în timp. Felul în care începi o relație contează mult, pentru că sunt începuturi cu miros de veșnicie și începuturi cu miros de sfârșit. Dacă într-un moment de slăbiciune te întrebi dacă nu e cumva momentul să cauți altceva, mult probabil că de ceva timp mai erai în acea relație. Pentru că dacă simți cu adevărat nu pleci pur și simplu.

Pleci dacă simți asta. Pleci dacă înțelegi că nu se mai poate. Nu că așa-ți vine peste noapte. Trebuie să fie mai mult decât un motiv banal pentru a-ți schimba viața și a o schimba pe a celor de alături. Imaginează-ți că vine ea într-o zi la el și-i spune că nu mai poate să rămână alături. Și să nu o întrebe de ce. Imaginează-ți că el îi scrie un sms și-i spune că până aici a fost. Și altceva nu contează. E corect? Pare a sfârșit de relație? Oare a fost relație? Trebuie să știi ce vrei de la omul de lângă și ce vrei de la tine alături de el. Apoi să te ții de ceea ce înțelegi că e corect. Trebuie să pleci fiind mai mult decât sigur că nu vei regreta apoi. Când să fie asta doar tu știi.

Când trebuie să pleci dintr-o relație? Atunci când îți dai seama că asta nu mai e relație. Iar momentul ăsta e a naibii de diferit la fiecare. 

Foto: elle.com