Când trebuie să oprești relația, chiar dacă iubești din toată inima omul de alături

Iubești acest om, îl accepți așa cum este el, vrei să construiești o poveste frumoasă, dar în sufletul tău există frică și durere. Înțelegi că, indiferent cât de mult ai vrea să reușiți împreună, sentimentul nu este reciproc. Intențiile sale nu sunt la fel de sincere.

Trăiești iluzia, continui să speri că el se va schimba, el va înțelege ce poate pierde, el își va asuma rolul de partener. Doar că scenariul rămâne același: tu implori atenție și implicare, el se joacă cu emoțiile tale. Tu cedezi, el este egoist.

Uneori să oprești relația este un gest demn și corect, chiar dacă îți doreai alt deznodământ. Uneori comportamentul celui de alături doar anulează tot ce este mai frumos între voi, transformă iubirea într-o mocirlă a regretelor.

Nu este normal să fii considerată o rezervă, să fii judecată la fiecare pas, să ți se spună că ești un nimeni fără prezența lui. Nu este normal să accepți o atitudine superioară, să fii controlată la fiecare pas, să fii criticată fără motive.

Este important să nu uiți de propriile limite, de propria demnitate, de respectul de sine. Atunci când partenerul îți demonstrează în repetate rânduri că puțin îi pasă de tine și de sufletul tău, ce rost are să continui o poveste toxică?

Nu poți accepta umilința, acele cuvinte urâte și dureroase, acele jigniri și reproșuri permanente, acea indiferență constantă. Nu poți să te prefaci că totul este bine, că iubirea ta va salva relația, atunci când lumea lui este tot ce contează.

Înțelegi că te afli într-o relație toxică

Înțelegi că manipulările din partea lui nu se vor sfârși niciodată. Ai ajuns să uiți de tine, să ignori propriile emoții, să sacrifici totul de dragul unui moment petrecut împreună. Ai ajuns să crezi că este firesc să îți fie frică.

Chiar dacă iubești și ai intenții bune, este imposibil să înlocuiești afecțiunea și grija lui cu o iluzie. Atunci când vezi cât de urâte sunt gesturile lui, când te minte în orice situație, când se preface și nu îi pasă, toată iubirea ta se pierde.

Vrei să stai de vorbă cu el, să-i vorbești despre lucruri importante, dar refuză discuțiile sincere, refuză să explice și să vină cu argumente, să găsească soluții alături de tine. Se detașează în momente complicate sau dă vina pe tine pentru eșecuri.

Tot ce face, este de dragul lui. Tot ce îți spune aduce multă instabilitate în relație. Are atât de multe pretenții, exagerate și egoiste. Este mereu nemulțumit, frustrat și supărat, dar în sinea ta știi că este felul în care te manipulează și te ține alături.

Relația voastră încă nu s-a sfârșit doar pentru că tu ai luptat pentru ea. Ai implorat atenție și grijă, ai iubit pentru ambii, ai ignorat un comportament toxic, ai mers înainte. Însă această formulă nu este sănătoasă și nu are viitor.

Atitudinea lui trezește frică în sufletul tău, te face să nu mai vrei nimic. Oprește relația, dacă trăiești suferința și neputința alături de acest om, dacă ți-ai confirmat de atâtea ori că nu îi pasă, nu are intenții bune, nu este demn de iubirea ta.

© De Vorbă cu Tine