Când te vei opri de alergat după ele, o vei găsi pe cea care te va iubi toată viața

Vei alerga după multe femei, fie ele bogate, ușuratice sau puternice. În unele vei vedea doar plăceri trupești, în altele vei zări mult mai mult decât pot vedea alții. Cu unele vei împărți  doar patul, cu altele vei împărtăși gânduri, sentimente și fiecare din ele îți vor lăsa amintiri.

Le vei aborda într-un club în timp ce-și servesc băutura sau pe stradă în timp ce-și primblă câinele cel mic și pufos care-ți pare oribil. Sau la sală, acolo unde își lucrează corpul, iar tu nu încetezi să le admiri. Și vei dori să le cunoști, să le descoperi, să afli dacă aveți ceva în comun, dacă frumusețea e naturală sau este mascată cu un ruj și cu câteva farduri. Vei dori să-i cunoști aspirațiile, aptitudinile, caracterul, cunoștințele, principiile și prioritățile. Uneori te vei dezamăgi, alteori vei înțelege că e un om bun, dar nu vă potriviți.

Pe unele le vei răni, iar pe altele le vei iubi. Pentru unele vei lupta, pentru altele nu vei face nimic, pur și simplu vei aștepta să ți se ofere. Și de fiecare dată vei înțelege că mereu ești într-o căutare continuă pe care nu o poți opri, fiindcă undeva în interior ai un gol enorm, îți lipsește ceva. Acea goliciune interioară te frige, te mistuie, te chinuie.

Când te vei opri de alergat după ele, o vei găsi pe cea care te va iubi toată viața. Ai grijă să nu obosești alergând aiurea, ai grijă să te oprești atunci când o vei găsi. Ai grijă să nu o compari cu celelalte. Ai grijă să o ții de mână și să o privești în ochi. Ascult-o și vei înțelege că tot acest timp ai căutat-o pe ea, dar a trebuit să cunoști femei demne sau mai puțin demne ca să știi cum să o ții lângă tine, cum să o prețuiești.

Când te vei opri de alergat după ele, o vei găsi pe cea care te va iubi toată viața. – citat cu autor anonim