Când o persoană devine cu adevărat fericită

Totul în această lume este relativ. Uneori, atunci când alergi prin viață cu viteza vântului, când treci prin viață căutând fericirea și privești înapoi, îți dai seama brusc că tu deja ești o persoană fericită.

Fericirea este un concept relativ. În cursa modernă și haotică prin care treci, uneori este suficient doar să încetinești din această goană a ta. Să privești în jur. Poate deja cel mai important lucru în viață este chiar alături de tine?

Încercăm să câștigăm o mulțime de bani, lucrăm zi și noapte, astfel încât copiii noștri să aibă tot ce le trebuie. Haine bune, jucării noi, telefon performant. Bani puși deoparte pentru a plăti studiile la o universitate de prestigiu.

Economisim bani pentru un cadou scump părinților. Le oferim lucruri pe care nu au idee cum să le folosească sau le oferim vouchere la sanatorii la care ei nici nu vor să meargă. Ambii parteneri lucrează din zori și până în noapte pentru a câștiga bani pentru un apartament bun sau pentru o mașină mai mare.

De fapt, copiii mici doar vor să-și vadă părinții alături

Vor să-și petreacă timp cu ei și să meargă împreună prin viață. Copilul vrea ca noi să-i citim un basm seara,. Să-l aruncăm sus ca mai apoi să-l prindem, să alergăm desculți prin rouă. Să gătim ceva gustos împreună cu toată familia.

Bunicii vor mai des să-și vadă nepoții, să petreacă mai mult timp împreună cu ei. Vor atenție și căldură de la propriii lor copii, dar nu un televizor sau o mașină de spălat mai mare…

Uneori, o femeie vrea ca soțul ei să-i acorde mai multă atenție, să-l vadă mai des, dar nu atât de supărat atunci când vine de la muncă. Vrea să fie vesel și iubitor, ca odinioară…

Ne petrecem timpul și pierdem sănătatea în efortul de a câștiga toți banii din lume, iar atunci când îi obținem, când avem tot ce ne-am dorit, deja nu mai suntem fericiți. De aceea, uneori trebuie să ne oprim din această cursă nebună și să privim în jurul nostru.

Să ne uităm la ceea ce deja avem

Nu suntem noi, oare, persoane fericite dacă îi avem pe cei dragi alături, dacă suntem sănătoși și putem privi soarele în față în fiecare dimineață?

Uneori, cel mai fericit este omul care are mai puțini bani, dar care petrece mai mult timp cu familia. Care vede cum cresc copii săi. Ce bucură alături de ei de fiecare reușită. Uneori, un loc de muncă preferat, dar nu atât de bine plătit este mai plăcut decât unul pe care-l urâm.

În primul rând, o persoană este fericită când face ceea ce iubește.