Când o femeie regretă mult că a pierdut acel bărbat iubitor

Ea știa cât de sinceră este iubirea lui. A înțeles de la început că sufletul acestui bărbat este plin de bunătate, iar intențiile sale sunt cât se poate de corecte. A admirat felul său de a fi, ambiția și curajul cu care înfrunta toate provocările.

El a suferit în trecut, a simțit pe propria piele ce înseamnă să fii trădat, îndepărtat în cel mai urât mod. Doar că nu a renunțat să creadă în sentimente sincere, în relații sănătoase. El voia să construiască, să ofere tot ce are mai bun.

Așa s-a întâmplat un timp, alături de femeia pentru care ar fi făcut orice. Ea l-a acceptat în Universul ei, doar că povestea s-a sfârșit înainte să-și urmeze drumul firesc. Nepotrivire de caracter, i-a explicat într-o zi de toamnă rece.

Poate că au existat și alte motive, poate că iubirea nu a fost suficientă, poate că nu l-a descoperit cu adevărat. Poate că, dincolo de aparențe, existau atât de multe interpretări, iluzii transformate în visuri, emoții regăsite în dependențe.

El însă știa cât de mult a iubit, cât de sincer s-a implicat în relație, cât de corect a fost. S-au despărțit. Ea a ales să-și continue drumul vieții de una singură, să descopere alte suflete, să se regăsească alături de alți oameni.

Abia mai târziu a înțeles că, dintre toți bărbații pe care i-a cunoscut, el o cunoscuse cu adevărat, el o acceptase cu adevărat, el o admira și o respecta cu adevărat, fără a avea intenții ascunse. El pur și simplu iubea lumea ei și felul de a fi.

El nu o mințise niciodată

Nici atunci când îi vorbise despre lucrurile ce merită a fi îmbunătățite în relație, dar și despre detaliile care îi displac în comportamentul ei. El avea sentimente curate, tocmai din acest motiv îi dorea tot binele din lume.

Ea și-a dat seama că nimic nu se compară cu emoțiile sincere, venite din inimă, ale unui om iubitor. A fost trădată la rândul ei, a aflat ce înseamnă să fie îndepărtată într-un mod urât și atunci și-a dorit atât de mult să întoarcă povestea lor.

Va regreta că a lăsat prea mult loc pentru intrerpretări, pentru cuvinte nespuse, crezând că acest bărbat nu va pleca. Dar sentimente puternice și sincere nu găsești la fiecare pas, așa cum nu găsești oriunde parteneri asumați.

Va ști într-o zi că efortul său a fost adevărat, că acele cuvinte considerate siropoase veneau din inimă, că acea insistență era de fapt o dovadă de iubire. Va ști că el cu adevărat a crezut în ei, a vrut mai mult, era femeia vieții lui.

Atunci exista convingerea că va găsi pe altcineva mai bun. Acum există certitudinea că acest om bun i-a fost alături. Atunci avea o dorință să descopere, să cunoască alte povești, acum știe că cea mai frumoasă poveste o puteau construi împreună.

El îi demonstrase că există iubire sinceră, puternică, pentru toată viața. El a motivat-o să fie mai bună, mai conectată la omul de alături, mai fericită. El a plecat, dar a lăsat în urmă acea urmă de regret, că totul putea fi diferit.

© De Vorbă cu Tine