Când mă întrebau înainte ce apreciez la un bărbat, spuneam tot felul de prostii – putere, statut, bărbăție, bani. Acum aș răspunde mai simplu – apreciez felul lui de a face fericită pe femeia de alături

Viața te schimbă. Viața și oamenii de alături te schimbă. M-am schimbat și eu și odată cu mine s-au schimbat gândurile de viață, dorințele, aprecierea pentru unii și indiferența pentru alții. Cel mai mult am înțeles că ceea ce credeam odată a fi valoare, acum nici compliment nu consider a fi. Ceea ce apreciam la un bărbat acum știu că e total nepotrivit. Acum știu că  bărbatul e bun chiar și dacă nu are cei mai făcuți mușchi sau cel mai plin portmoneu. Principalul să știe să facă fericită pe femeia lui.

Pe bune, simți diferența doar după ce treci prin experiențe de toate felurile și cunoști bărbați de care vrei. Atunci îți faci concluziile necesare și deja mergi înainte cu alte gânduri și alături de alți bărbați. Crezi că e corect să apreciezi întâi ce gândește și apoi ce are, întâi cum te simți alături de el și apoi ce poate oferi. Iar dacă te simți bine, dacă e grijuliu, dacă te face fericită, ce să-ți ofere mai mult? Bani? Odată credeam că sunt importanți și-or fi ei într-o oarecare măsură, dar până la urmă nu asta îți întreține doza de fericire. De la o vreme am început să apreciez și eu mai mult acea floare, acele gesturi, acea grijă și nu am dat greș.

Înainte eram gata să mă las cucerită de primul bărbat mai îndrăzneț, care nu dorea altceva decât să-mi vrea timpul și fericirea. Acum mi-a trecut, sau experiența și-a făcut efectul. Acum vreau pe cineva cu care să construim fericirea noastră. Atât. Pentru ce să te forțezi să păstrezi o plăcere temporară? Pentru ce să vrei puterea sau statutul lui, dacă până la urmă tot îmbrățișări și sprijin vei căuta. Eu am ales să fiu fericită alături de un om potrivit.

Când mă întrebau înainte ce apreciez la un bărbat, spuneam tot felul de prostii – putere, statut, bărbăție, bani. Acum aș răspunde mai simplu – apreciez felul lui de a face fericită pe femeia de alături. – citat cu autor anonim. 

Foto: photography.md