Când în gândurile unei femei apare un alt bărbat decât partenerul

Ea nu-și va da seama când se va întâmpla asta. La început, va fi un gând nevinovat. O adiere de vânt, înainte de furtună. Va privi acel bărbat și va aprecia felul său de a fi. Fără să vrea, va compara. „Cât de mult aș fi vrut să fie și el așa”, își va spune.

Orice gând de genul nu apare pur întâmplător. Există în spate un motiv abia sesizabil și totuși mult prea important, pentru a fi ignorat. În sufletul acelei femei are loc o luptă, personajul principal fiind omul de alături. Îndoiala mereu lasă loc pentru interpretări.

Acolo unde există instabilitate, există și tentația de a crea, chiar și imaginar, unele scenarii. Cum ar fi fost dacă acest om nu ar fi apărut în viața ei? Ce s-ar fi întâmplat, dacă ar fi stabilit de la început unele limite? De ce îi este atât de frică?

Primele gânduri nici nu vor implica o terță persoană. Vor fi despre griji și dubii. Despre cum ar fi mai potrivit să abordeze problema. Cum să-i vorbească, ca el să înțeleagă. Firește, vor urma discuții, argumente. De ele vor depinde pasul următor.

Excludem din start situația în care o femeie în mod intenționat se gândește la un alt bărbat. Acesta a fost planul, așa este felul ei de a fi, nu a reușit să reziste tentației, există un interes ascuns. În asemenea cazuri, lucrurile par prestabilite.

Diferit este momentul când gândul la altcineva se naște din dezamăgire și frustrare. Din acea sufocare emoțională trăită în relație. Firește, nu este o scuză, dar iată o explicație. Un prim motiv pentru a evada.

Gândul devine o reflecție a visului

Ea își dorește acea dragoste mare, trăită alături de un om corect. Ea atât de mult vrea să fie iubită cu adevărat. Dacă primește această iubire de la partener, este minunat. Dacă în loc de grijă și susținere primește indiferență, se refugiază în vis.

După ce a epuizat toate resursele de luptă, nu mai are energie pentru a rezista realității. A insistat să existe o schimbare, să se implice mai mult, să fie mai bun. Acolo unde respectul este complet ignorat, când lupta este în zadar, apare imaginația.

Dacă voi pleca, va fi mai bine? Dacă voi evada, voi găsi liniștea? Printre aceste întrebări apar și gânduri periculoase, raportate la un alt bărbat. Poate fi un coleg sau un prieten. Un fost iubit sau o persoană care o curtează. Poate fi și un personaj imaginar.

Dar dincolo de acest imaginar este pierderea încrederii. În timp, sunt tot mai puține motive să rămână aproape și tot mai multe motive să plece. Uneori aceste motive sunt create în mod intenționat, pentru a argumenta moral evadarea.

Nimic nu mai este la fel de sigur. Ei îi este greu să facă o alegere atât de importantă. S-a atașat de omul din viața ei, mai speră că lucrurile se pot schimba. Dar până și speranța are o limită. Atunci omul din gând devine mai important decât omul de alături.

Nu există o soluție clară, fiecare femeie are povestea ei, greutatea emoțională, durerea din priviri, propriile întrebări și nemulțumiri. Dincolo de toate, rămâne felul în care această femeie se simte lângă un bărbat. Are rost sau nu?