fb

Când ești singură e mai ușor, decât atunci când ești într-o relație

Relațiile de dragoste sunt minunate. Atunci când există cineva care să mă îmbrățișeze. Când am cu cine să zâmbesc și să petrec timpul liber. Când cineva mă iubește și mă apreciază la fel cum o fac și eu. Ce-ar putea fi mai frumos? Dar, nu știu de ce sunt mai fericită atunci când sunt singură.

Nu că mi-ar plăcea să-mi petrec timpul liber de una singură sau că ador libertatea. Nu aleg singurătatea cauzată de relațiie bolnave. Mă refer la dragoste, atenție, la acele relații în care ai lângă tine omul potrivit. Pe mine mă inhibă astfel de relații.

Am observat că atunci când sunt într-o relație, scade nivelul de încredere în mine și parcă nu mai sunt atât de fericită. Cred mai mult în mine atunci când sunt singură. De ce mă simt nesigură atunci când persoana de lângă mine vrea să-mi dăruiască atenție și iubire?

Ador iubirea și atenția. Singurul mod în care pot explica această stare este frica, ea mă impune să fug de relații. Uneori am senzația că este mai ușor să impresionez lumea, decât omul de lângă mine.

Atunci când iubesc am ce pierde. Când sunt singură, chiar dacă nu am pe cine îmbrățișa, pot controla situația. Am o familie, mă am pe mine, o rețea de socializare, visuri și dorințe. Nimic nu se schimbă, nu am de ce să-mi fie frică. Dar dacă în viața mea apare un alt om, mai ales cel care mă atrage fizic, lumea mi se va schimba, nu voi fi capabilă să controlez situația.

Pot încerca să fac totul corect, dar asta nu înseamnă că persoana de lângă mine nu va pleca. Când sunt singură cred în lumea care mă înconjoară, cred în abilitățile pe care le dețin. Oamenii îmi spun complimente, iar eu știu că sunt atrăgătoare și dorită.

Când sunt singură nu trebuie să impresionez pe nimeni. Pot face orice, sunt propria mea stăpână. Da, nimeni nu trebuie să stea lângă un om care nu-i permite să fie el însuși. Dar sunt o mulțime de sentimente. Cât timp va dura această relație? Pot să-i destăinui complexele și în ce măsură? Toți încercăm să ne arătăm doar partea bună.

E dificil. Atunci când sunt cu cineva mă compar cu celelalte femei, iar când sunt singură cred în mine și nu-mi fac grji că bărbații nu-mi vor acorda atenție. Poate încă nu sunt pregătită pentru o relație. Poate nu am întâlnit omul meu. Poate trebuie să mai lucrez asupra mea.

Source :

soulpost